Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Déze dingen herken je gegarandeerd als je het middelste kind bent

middelste-kind.jpg

Niet dezelfde verantwoordelijkheden als de oudste, en ook niet de makkelijke lievelingspositie van de jongste: het middelste kind zijn heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. Zit jij precies tussen je broers of zussen in? Dan herken jij deze dingen gegarandeerd!

Grote kans dat jij de slimste en creatiefste van het stel bent (ja, dit mag je naar je broers en zussen sturen).

Je wordt áltijd vergeleken met je oudere broer of zus

In jullie woonplaats, op school, in de familie: kwam iemand jou tegen, dan viel ook automatisch de naam van je broer of zus. En met een beetje geluk had je hierdoor een streepje voor, maar soms werkte het ook in je nadeel.

De oudste en jongste hebben een band die jij niet altijd begrijpt

Broers en zussen die dicht bij elkaar zitten qua leeftijd hebben vaak een haat-liefdeverhouding. Jullie begrijpen elkaar beter, maar vliegen elkaar ook net zo snel in de haren. De oudste en jongste zullen daarentegen niet zo snel ruziemaken, omdat ze meer een ouder-kind relatie hebben. Iets waar jij als middelste kind nog wel eens moeite mee hebt.

Je voelt je soms het zwarte schaap

Het middelste kind kan soms een beetje ‘vergeten’ worden. De oudste deed alles als eerste: dus als jij het daarna deed, voelde het toch minder bijzonder. En de jongste zal altijd de baby van de familie blijven, die een stuk meer gedaan kreeg bij jullie ouders. En jij? Jij valt er een beetje tussenin.

Lees ook: Heb je een oudere zus? Dan ben je waarschijnlijk gelukkiger

Je hebt een serieuze en een speelse kant

Dat was het fijne van opgroeien met oudere én jongere broers of zussen. Je kon meedoen met de ‘grote mensen’ of nog lekker meespelen met de jongste(n). En die twee kanten heb je vandaag de dag nog steeds in je: jij bent overal voor in!

Hierdoor ben je vaak de slimste

Kinderen die opgroeien met oudere broers of zussen zijn vaak een stuk ouder en wijzer voor hun leeftijd dan enig kinderen: simpelweg omdat je al vroeg wordt geconfronteerd met volwassen ideeën. Maar omdat je óók nog lekker onverantwoordelijk kind kon zijn met de jongere kinderen, ben je nu enorm goed in dingen van twee kanten bekijken. Hierdoor verlies je nooit een discussie.

Je hebt een drang om je te bewijzen

Je wilde het altijd minstens net zo goed doen als je oudere broers of zussen én ook het goede voorbeeld geven aan je jongere broers of zussen. Hierdoor heb je een grote drang om je te bewijzen ontwikkeld.

Je weet heel veel van popcultuur

Als klein meisje danste jij al mee met de coolste videoclips op televisie, omdat je mee kon kijken met je oudere broers of zussen. Maar ook toen jij ouder werd, bleef je nog goed op de hoogte van alle nieuwste trends door je jongere broertjes of zusjes. Handig!

Je bent dramatisch aangelegd

Omdat het middelste kind zich nog wel eens genegeerd kan voelen, heb je een lichtelijk dramatische kant ontwikkeld die je gebruikte om de aandacht van je ouders te trekken. In het begin werkte het nog, nu neemt je familie jouw dramatische uitbarstingen vaak met een korreltje zout.

Je bent een beetje roekeloos of impulsief

De oudste kinderen in de familie hebben vaak veel druk op zich liggen om het goed te doen: zij dragen immers de verantwoordelijkheid voor henzelf én voor hun jongere broertjes en zusjes. Jij had altijd een stuk meer vrijheid en minder verwachtingen en daar maakte je goed gebruik van. Je oudere broers en zussen vonden je vaak maar onverantwoordelijk, jij vond het juist heerlijk om je eigen weg te volgen.

En daarom ben je ook vaak creatief

Door de ruimte die jij had om je eigen weg te volgen, kon jij ook je creativiteit ontwikkelen. Hierdoor eindigen de middelste kinderen vaker in een creatieve sector dan de oudsten of jongsten.

Je hebt twee (of meer) ingebouwde beste vrienden

Het leuke van de middelste zijn (en überhaupt van broers en zussen hebben), is dat er áltijd iemand is om te bellen om iets leuks mee te doen. En dat zou je voor geen goud willen missen.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Beeld | iStock

Ook interessant