Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Kun je je partner niet bezoeken? 6 ideeën voor een romantische date op afstand

date-op-afstand.jpg

Het is natuurlijk beregezellig als je met je partner thuis zit in deze periode, maar wat als je nog niet samenwoont en elkaar nu niet kunt bezoeken? Daten op afstand, natuurlijk! En dat hoeft écht niet minder romantisch te zijn dan een normale date. We geven zes tips voor een virtuele date.

Een extra voordeel? Je hoeft er geen uren over te doen om een leuke outfit te kiezen. Deze dates kun je gewoon lekker in je joggingbroek doen.

1. Kijk samen een film of serie

Het mooie van moderne technologie is dat we eindeloos veel series en films binnen handbereik hebben, en er ook nog live op camera met anderen over kunnen praten. Dus: Netflix aan, kaarsjes aan, FaceTime aan. Lekker wijntje erbij, en kijken maar. Er is nu zelfs een speciale optie om samen Netflix te kijken via Netflix party. Hoe dat werkt, leggen we hier uit.

2. Ga gezellig samen koken

Het enige nadeel van deze date is dat je nu wel zelf al het werk moet doen, maar geef toe: koken is een stuk gezelliger als je tegelijkertijd via Facetime met je liefje kunt kletsen. En om hulp kunt vragen als je even vergeten bent hoe lang het gerecht ook alweer in de oven moet.

3. Speel samen een spelletje

Je hoeft echt niet het ouderwetse scrabblebord van zolder te toveren om samen een spelletje te kunnen doen. Daar hebben we toch moderne technologie voor? Zo kun je op je telefoon of tablet gratis Wordfeud, Trivia, Draw Something of iets anders spelen. Of speel een leuke multiplayer game op je computer. De hele avond de tijd? Maak er een heel toernooi van met verschillende spelletjes per ronde.

4. Kies voor een culturele avond uit

Ga naar een concert, bezoek een museum, of woon een lezing bij vanuit huis. Nu iedereen gedwongen thuis moet blijven, zetten allerlei bedrijven en organisaties bijzondere online initiatieven op. Zo kun je gewoon vanuit je luie stoel allerlei culturele uitstapjes beleven. En het is nóg leuker om dat samen te doen, en er daarna samen over te kletsen onder het genot van een drankje en wat lekkers.

5. Lees samen een boek

Met al deze extra tijd kun je ook dingen doen waar je normaal niet zo snel aan toekomt, zoals het lezen van een boek. En waarom begin je dan geen virtuele boekenclub met je liefje? Lees samen hetzelfde boek zodat je erover kunt kletsen, of lees elkaars lievelingsboek.

6. Wordt samen wakker

Mis je die luie knuffels in de vroege ochtend? Het is niet hetzelfde, maar samen even videobellen na het wakker worden geeft je toch een mooi begin van de dag. Lekker knus in bed, of aan tafel met je eerste kopje koffie. Even samen de krant lezen, de komende dag doorspreken, of klagen over hoe vroeg de wekker wel niet ging.

Bron | Mindbodygreen.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant