Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Opmerkelijk: dit is hoe dansen je relatie kan redden

dansen-goed-voor-relatie.jpg

Zit je relatie in een dipje, heb je twijfels over jullie toekomst of lopen jullie steeds vaker tegen problemen aan? Dan komt hulp misschien uit een ietwat onverwachte hoek. Samen dansen zou namelijk heel goed zijn voor je relatie en de boel zelfs kunnen redden als het niet meer zo lekker loopt. We leggen je uit hoe dat zit. 

Blijkbaar is communicatie niet de sleutel tot een goede relatie, maar is het tijd om de heupen los te gooien. 

Waarom dansen goed is voor je relatie

Volgens psychotherapeut en relatie expert Esther Perel is dansen het geheim voor een goede relatie. Of je nou al jaren samen bent of dat de eerste scheurtjes in je prille nieuwe verliefdheid ontstaan: aan Mind Body Green vertelt Perel dat het in elke relatiefase een uitkomst kan bieden. Dat zou komen doordat dansen afstemming is. Vaak hoor je dat communiceren het belangrijkste is in een relatie, maar de kracht van dansen ligt juist in de non-verbale communicatie. Je moet je afstemmen op de bewegingen, het ritme en het lichaam van de ander. Zo maak je contact met je partner en kom je dichter tot elkaar, zonder dat je daar woorden voor hoeft te gebruiken. 

Lees ook: Zo gezond is dansen voor je hersenen

Een verbonden gevoel 

Daarnaast spelen volgens Perel ook oogcontact, het gevoel van vertrouwen en loslaten een belangrijke rol. Hierdoor kun je je weer meer verbonden gaan voelen met je partner. Daar komt nog bij dat dansen je energie geeft, zorgt voor levendigheid in je relatie en het stimuleert de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon. En hoe gelukkiger jullie zelf zijn, hoe gelukkiger jullie samen kunnen zijn. 

Wil je een vriendschappelijke relatie een oppepper geven? Ook dan is dansen de oplossing. Uit een eerder onderzoek uit 2015 bleek namelijk dat dansen de sociale banden tussen vrienden ook sterker maakt. Kan je relatie of vriendschap wel een zetje in de goede richting gebruiken? Dan is het hoogtijd voor een avondje uit met de voetjes van de vloer. Of je kunt thuis natuurlijk ook de muziek hard aanzetten en er samen een dansfeestje van maken. 

Bron | Mind Body Green, Gezondheid &Co
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant