Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dagje weg met vriendinnen? Dit zijn de leukste uitjes!

vriendinnen.jpg

Een dagje samen eropuit met vriendinnen is altijd gezellig. Even tijd maken voor elkaar en bijkletsen tijdens een dagje shoppen of een ontspannen saunabezoek. Staat er binnenkort weer een gezamenlijk dagje weg op de planning en weet je nog niet wat jullie gaan doen? Laat je inspireren door deze bijzondere uitjes!

Kunstroute Expeditie Kerstvloed

Tot 1 oktober kun je in de provincie Groningen gratis de kunstroute Expeditie Kerstvloed 1717 bezoeken. Zestien internationale kunstenaars verwerkten voor deze kunstroute de kracht van water in bijzondere kunstwerken. Deze indrukwekkende route loopt van Vliedorp, Pieterburen, Westernieland, Den Andel, Warffum tot Noordpolderzijl. Tot en met december zijn er ook lezingen, wandelingen, excursies, muziek en festivals die in het teken staan van de kerstvloed. Expeditie Kerstvloed eindigt op 24 december met een speciaal slotevenement. Je leest er meer over in de Uitagenda van Groningen.

Nederlands Filmfestival

De filmliefhebber kan z’n hart ophalen tijdens het Nederlands Filmfestival. Nog tot en met 29 september krijgt de Nederlandse film een erepodium in Utrecht. Speelfilms, documentaires, korte films, lange films. Het festival biedt voor elk wat wils, van arthouse tot mainstream. Met een dagpas voor € 25 kun je drie films op één dag bekijken. En tussendoor doe je lekker een hapje en een drankje in het gezellige centrum van Utrecht.

Kaas in de kunst

Waarom worden kunstenaars van alle tijden gegrepen door kaas? Je ziet het niet alleen in de werken uit de Gouden Eeuw, ook door hedendaagse kunstenaars wordt kaas veelvuldig afgebeeld. In het Stadsmuseum Woerden kun je van 14 oktober tot en met 11 maart volgend jaar de oogstrelende expositie Onbeperkt houdbaar bekijken. Van kostbare pronkstukken van de zeventiende-eeuwse meesters tot bijzondere kunst van nu. De werken hebben één ding gemeen: kaas staat centraal. Weten wat er nog meer te doen is in Woerden? Hier vind je alle informatie. 

Culinair seizoen

De maanden september, oktober en november zijn hét culinaire seizoen in Limburg. Evenementen, markten en workshops staan allemaal in het teken van gastronomische kunsten. Neem bijvoorbeeld vandaag, op 24 september, nog deel aan een historische rondleiding op de Rolduc wijngaard. Doe in de week vanaf 29 september mee aan een workshop vlaaibakken in Reijmerstok. Of schuif op 29 oktober aan bij de Bosbrouwerij in Maastricht aan een van de lange tafels tijdens het mosselfeest. Samen met tweehonderd andere gasten kun je voor € 19,95 onbeperkt mosselen eten en genieten van een glas echte Limburgse wijn. 

Inspiratie gekregen? De leukste uitjes vind je gemakkelijk via startpagina.nl

Beeld: iStock

Margriet Vriendinnen

Samen leuke dingen doen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op dit nieuwe online vriendinnenplatform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk vriendinnen vindt, leuke vrouwen die bij je in de buurt wonen. Door je in te schrijven bij gezellige groepen of zelf activiteiten te organiseren maak je snel nieuwe vriendinnen. Ga lekker samen highteaën, volg een workshop taarten bakken of begin bijvoorbeeld een gezellige wandelclub.

Bekijk ook

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant