Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Leuke date gehad? Dan kun je volgens een datingcoach het beste dít berichtje sturen

berichtje-sturen-na-een-date-deze-datingcoach-geeft-advies.jpg

De eerste date zit erop, je hebt je nieuwsgierige achterban op de hoogte gebracht van hoe het is gegaan en dan is het tijd voor de volgende stap: het appje naar je date na het succesvolle eerste afspraakje. Moet je flirterig zijn, een grap maken, smileys gebruiken of juist niet? Voor sommigen voelt het als hogere wiskunde. Daarom geeft een datingcoach voor eens en voor altijd het verlossende antwoord: dít berichtje kun je het beste sturen na een leuke date. 

En deze fouten wil je vermijden. 

Een berichtje sturen na een leuke date

Je wil misschien niet direct te hard van stapel lopen en met een verkeerd berichtje je date afschrikken, maar je wil ook niet te droog overkomen. Toch is het volgens datingcoach Diana Dorell helemaal niet zo ingewikkeld als wij het voor onszelf vaak maken. Aan Elite Daily legt zij uit dat je na een leuke date het beste een berichtje kunt sturen waarin je laat weten dat je het leuk hebt gehad en waarin je de ander bedankt voor de leuke date. Volgens de datingcoach werkt dit het beste omdat dit luchtig en positief is. 

Emoji’s en een vervolgdate

Volgens datingcoach Dorell kun je het beste in het eerste berichtje na de date niet meteen over de volgende afspraak beginnen. Dan bestaat er de kans dat je iets te snel gaat voor de ander. Ook emoji’s zijn een struikelblok. Dorell raadt aan hier terughoudend mee te zijn. Het kan je berichtje luchtiger maken, maar het kan in sommige gevallen ook een verkeerd signaal afgeven bij de ander. Wees dus selectief met welke emoji’s je wel en niet gebruikt en let op dat je niet je woorden door emoji’s vervangt. Volgens de coach zou dit het beeld kunnen geven dat je niet zo sterk bent in communiceren. 

Lees ook: Deze vragen mag je niet vergeten te stellen tijdens een eerste date

Het berichtje versturen

Als je de tekst eenmaal hebt getypt en wellicht nog even hebt laten checken door je vriendengroep, staat het volgende dilemma klaar: wanneer verstuur je het berichtje? Volgens de datingcoach kun je dit het beste pas de ochtend na je date doen. Volgens Dorell laat je hiermee zien dat je manieren hebt en dat je niet te wanhopig bent.

Hierover zijn de meningen wel verdeeld, want uit een onderzoek van datingservice Lexa.nl blijkt dat 80 procent van zowel de mannen als vrouwen binnen een dag een berichtje verwacht. En 28 procent van de ondervraagden gaf zelfs aan het liefst binnen een uur na de date een berichtje te ontvangen. Stuur dus vooral een berichtje als jij denkt dat dit het goede moment is. Zo hoef je niet de hele nacht te piekeren of je date het net zo leuk vond als jij. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.          

Bron | Elite Daily, Cosmopolitan, Glamour
Beeld | Getty Images

M06, margriet 06

Margriet 06 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: waarom je nooit écht loskomt van je moeder, Marijke (60) kreeg een hersenbloeding, neem je medicijnen eens onder de loep, dít dieet past bij je en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant