Relaties

Waarom elke dag je bed opmaken goed is voor je seksleven

bed-opmaken-seksleven-margriet.jpg

Een simpel huishoudelijk klusje, dat sommigen maar al te graag weleens vergeten: het bed opmaken. Maar ho, het heeft zó veel voordelen. Zelfs voor je seksleven.

Je bed opmaken resulteert niet alleen in een instagramwaardig aangezicht van je slaapkamer, maar ook in een goed seksleven, blijkt uit een enquête.

Ochtendmensen

De enquête werd uitgevoerd onder tweeduizend Amerikanen door Sleepopolis, de Amerikaanse versie van de consumentenbond, maar dan specifiek gericht op matrassen en kussens. Uit het onderzoek blijkt dat het tot verrassend goede resultaten leidt wanneer je elke ochtend je dekbed rechttrekt en je kussens opschudt.

Zo concludeerde Sleepopolis dat mensen die elke dag hun bed opmaken beter slapen en vaker wakker worden vóórdat de wekker af gaat. Ook bestaat deze groep vaker uit ochtendmensen, die ook in het weekend vroeg opstaan. En, het allerbeste nieuws: fanatieke bedopmakers hebben vaker seks dan degenen die hun dekbed verfrommeld op het matras laten liggen.

Opgeruimd bed, opgeruimd hoofd

Nu kun je prima seks hebben in zowel een strak opgemaakt bed of tussen rimpelige lakens. Waarom de eerste optie je seksleven een boost kan geven? Katie Ziskind, een Amerikaanse huwelijks- en familietherapeut, verklaart dat glashelder tegenover Elite Daily: “Onze leefruimte is een weerspiegeling van onze mentale toestand. Een opgemaakt bed laat zien dat je helder van geest bent. Je brein houdt van routines. Door ’s ochtends je bed op te maken, sluit je al je gedachten na een droom, seks of gesprekken af om ruimte te maken voor een nieuwe start, een positieve dag.” En wie met een goed gevoel het bed induikt, gaat ook heerlijk ontspannen een vrijpartij in – en dat komt je seksleven ten goede. Kijk, van zulke vicieuze cirkels worden we blij!

En ze maakten nog lang en gelukkig hun bed op

Het is niet de eerste keer dat het effect van je bed opmaken zo wordt bejubeld. In 2012 hield Psychology Today een soortgelijke enquête onder 68.000 mensen. Daarin gaf 27 procent van de respondenten aan het bed elke dag op te maken. Maar liefst 71 procent van deze ‘bedopmakers’ noemde zichzelf gelukkig. Daar stond tegenover dat 62 procent van de mensen die hun bed níet dagelijks opmaakten, aangaf zich regelmatig óngelukkig te voelen. Wij weten wel wat ons nieuwe favoriete huishoudelijke klusje is – én dat van onze partner.

Dit Dusty Rose-dekbedovertrek en nog meer exemplaren shop je met korting in de Margriet Shop.

 

 

Bron | Elite Daily
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant