Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dit zijn de grootste afknappers bij online daten in quarantaine

afknappers-bij-online-daten.jpg

Single tijdens de quarantaine? Misschien vind je het wel lekker rustig om een pauze in je liefdesleven in te lassen. Toch blijkt volgens de cijfers van Tinder dat we juist nu weer flink aan het swipen zijn geslagen. We online daten er ook in de quarantaine lustig op los, en dat brengt een rijtje afknappers met zich mee. 

Online daten? Let dan op de volgende dingen om een goede eerste indruk te maken. 

Afknappers bij online daten 

De quarantaine is op veel gebieden even omschakelen, zo ook binnen de datingwereld. We zijn dus massaal meer gaan swipen, maar wat nou als je een leuke match hebt? Na een beetje appen heb je misschien behoefte om elkaar ook een keer te zien. Dan is het de hoogste tijd voor een online date. Lijkt misschien een stuk makkelijker, maar het blijkt dat er ook hier toch een aantal afknappers zijn. Zo zou je misschien bij een normale date bij jou thuis het huis helemaal spik en span maken, maar kan je dat via videobellen wel achterwege laten. Toch blijkt één van de grootste afknappers tijdens online daten een rommelige achtergrond of huis te zijn. Kies dus vooral het netste plekje van je huis uit. En mocht je toch een videotour door het huis doen, zorg dan wel dat het is opgeruimd. 

Verzorgd voor de camera

Daarnaast koop je voor een eerste date misschien wel een leuk nieuw jurkje, een lekkere parfum of ga je speciaal nog even langs de kapper. Grote kans dat je dat met online daten toch maar achterwege laat. Zo lang je een leuk topje aan hebt, kun je net zo goed met een pyjamabroek ‘op date‘ gaan. Ziet toch niemand wat van. Ondanks dat je date niet kan ruiken of je je tanden wel of niet hebt gepoetst of je haren hebt gewassen, is het wel een grote afknapper als je er onverzorgd uitziet. Wil je een goede indruk maken? Dan kun je misschien toch maar beter alles uit de kast halen wat je ook bij een echte date zou doen. 

Lees ook: Nooit meer vergeten: dít mag je nooit in je online datingprofiel zetten

Dit is de allergrootste afknapper 

Naast een rommelige kamer of een onverzorgd uiterlijk zijn ook: te laat komen op je online date, te veel over jezelf praten of geen oogcontact houden een paar flinke afknappers. Maar de allergrootste afknapper? Dat is toch wel de vraag om de lockdown regels te overtreden. Uit een enquête blijkt dat 91 procent er op afknapt als hun date hun vraagt om toch in het echt af te spreken. Overigens werd aan bijna één op de vier online daters gevraagd om toch thuis af te spreken en gaf 37 procent aan zelf wel eens iemand uit te hebben genodigd. De thuisquarantaine kan natuurlijk best eenzaam zijn, maar het blijft een onverstandig idee om de regels van de overheid dan maar aan je laars te lappen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN
Beeld | iStock

M21 Cover LR JPG

Margriet 21 ligt in de schappen! Een extra dik nummer over het grote genieten na het pensioen, met overheerlijke recepten, een interview met Johnny de Mol over zijn moeder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant