Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Vier simpele manieren om de vonk weer terug te krijgen in je relatie

relatie-tips-margriet.jpg

Zijn jij en je partner al zo lang samen dat 14 februari geen Valentijnsdag, maar gewoon een doorsnee dag voor jullie is? En mis je soms de vonk in je relatie?

Zo verwonderlijk is dat niet en veel stellen zullen het ook vast herkennen. Toch kun je er volgens experts wat aan doen. In bed, maar ook daarbuiten:

1. Vibrator

Voorspel in bed is zo belangrijk. Maak het eens wat spannender door elkaars orgasme zo lang mogelijk uit te stellen. Gebruik daarvoor een vibrator die voor zowel jou als je partner geschikt is. Zoals dit vibrerende verrassingsei, dat je met een afstandsbediening kunt bedienen. Door elkaars orgasme uit te stellen, kom je tot een nóg beter hoogtepunt. En je houdt het een stuk spannender in bed dan binnen vijf minuten de klus geklaard te hebben. Bovendien is een vibrator delen een slimme manier om samen kennis te maken met dit soort speeltjes. Zodra je hebt ervaren hoe fijn ze in bed kunnen zijn, wil je niets anders meer. En oefening baart kunst!

2. Lang zoenen

Zoenen jullie elkaar nog weleens uitgebreid? Spreek af dat jullie minstens één keer per dag vol liefde kussen. Lang, ook. Zet bijvoorbeeld een kop thee en stop pas met zoenen als de waterkoker klaar is. Klinkt simpel, maar kijk maar eens hoe warm jullie het op dat moment van elkaar krijgen. Net zo warm als die kop thee.

3. Spelletje spelen

Is tv kijken voor jou ontspanning en resulteert dat erin dat jullie vrijwel elke avond voor de buis zitten? Een filmpje kijken samen onder de deken kan natuurlijk heel romantisch zijn, maar probeer in plaats daarvan eens een bordspelletje te spelen. Geeft net zoveel afleiding van je drukke dag, maar je hebt veel meer interactie met je geliefde. Willen jullie even gek doen? Maak dan van het potje schaken, poker of Twister een stripspelletje: elke keer dat iemand een fout maakt of verliest, moet ie een kledingstuk uittrekken. Uiteraard niet aan te raden als de (klein)kinderen blijven logeren.

4. Ook eens géén seks

We noemen het wel voorspel, maar wie zegt dat je niet voldoende kunt genieten van massages en elkaar oraal bevredigen? Zeker als je weleens last hebt van pijn tijdens de seks of je partner moeite heeft met erecties, is het belangrijk om de focus van penetratie te halen. Probeer één avond eens op andere manieren van elkaar te genieten. Ontdek hoe je elkaar nog meer kunt bevredigen. Dat kan met een seksspeeltje, zoals we hierboven omschreven (deze luchtdruk vibrator die de clitoris stimuleert is ook een enorme aanrader), maar ook door andere lichaamsdelen te masseren. Wat dacht je van elkaars billen, oorlellen of voeten? Wees creatief, doe het eens een keertje anders. Na jaren samenzijn, kan dat geen kwaad, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | Daily Mail
Beeld | iStock

Ook interessant