Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

9 bizarre en vreemde feitjes over seks (die bijna niemand gelooft)

10-bizarre-en-vreemde-feitjes-over-seks-die-bijna-niemand-gelooft.jpg

Enquêtes en onderzoeken hebben tegenwoordig de meest bizarre en vreemde onderwerpen. Dan kan het onderwerp seks natuurlijk niet ontbreken. Wist jij bijvoorbeeld dat Grieken het vaakst seks hebben? En wist jij deze andere opvallende feitjes over seks al?

Zo blijkt fietsen niet voor het héle lichaam gezond.

1. Slaapgebrek

Dat slaapgebrek invloed heeft op je prestaties tussen de lakens weet je waarschijnlijk al. Maar wist jij ook dat mannen met slaapgebrek eerder denken dat vrouwen seks met ze willen, dan mannen zonder slaapgebrek? Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse academie voor medicijnen.

2. 11.000 gewonden

Dat het hebben van seks ook gevaarlijk kan zijn blijkt wel uit de cijfers. Jaarlijks belanden er zo’n 11.000 Amerikanen op de eerste hulp door ongelukjes tijdens de seks.

3. Meeste seks

Grieken hebben het meeste seks, blijkt uit onderzoek van condoomfabrikant Durex. Gevolgd door Brazilianen, en Russen en Polen delen de derde plek.

Lees ook: Er zijn 11 seksuele persoonlijkheidstypes, welke ben jij?

4. Fietsen kan leiden tot erectieproblemen

In Nederland fietsen we met z’n allen heel wat af en zijn er zelfs meer fietsen dan inwoners. Fietsen is dan ook een goede manier om je conditie op pijl te houden. Maar uit onderzoek door Harvard blijkt dat fietsen kan leiden tot erectieproblemen. Toch maar iets vaker met de auto?

5. Opgewonden van pompoengeur

Een bizar maar op zich best handig feitje over seks gaat over lustopwekkend eten. Dat oesters een lustopwekkende werking hebben hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wist jij dat mannen opgewonden raken van de geur van pompoenen? Dit blijkt uit onderzoek van het Smell and Taste Treatment and Research Center in Chicago. Wanneer mannen de geur van pompoenen ruiken, stroomt er meer bloed naar de penis en raken ze opgewonden.

6. 48.2 centimeter

Het record van de langste penis ter wereld staat op naam van de Mexicaan Roberto Esquivel Cabrera. Zijn penis heeft een lengte van maar liefst 48.2 centimeter. Blij is Cabrera er niet mee, hij zegt dat het zijn leven heeft verwoest.

7. Mensen die aan sm doen zijn psychisch gezonder

Mensen die aan sm doen scoren beter met hun persoonlijkheid en kunnen makkelijker beslissingen nemen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg.

8. Blazen in een vagina

Het lijkt misschien onschuldig, maar blazen in een vagina is levensgevaarlijk. Er kan namelijk een luchtbel ontstaan die kan worden opgenomen in je bloedstroom. Hierdoor kun je een infarct krijgen. Wanneer je ongesteld of zwanger bent loop je een groter risico.

9. Zuigzoen kan gevaarlijk zijn

Ook een zuigzoen blijkt niet zo onschuldig te zijn. Wanneer je partner je een zuigzoen wil geven en hard op de verkeerde plek zuigt, kun je een zenuw kneuzen. Dit kan zelfs leiden tot uitvalverschijnselen.

Bron | Libelle, Panorama
Beeld | iStock

Ook interessant