Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

1 op de 5 vrouwen wijst partner de deur vanwege slechte persoonlijke hygiëne

vrouw-stank-hygiene.jpg

Bijna twintig procent van de Nederlandse vrouwen heeft weleens een relatie verbroken vanwege de slechte persoonlijke hygiëne van haar partner. Dit blijkt uit onderzoek van SCA, marktleider op het gebied van hygiëneproducten. Voor het onderzoek werden in 2016 12.000 respondenten uit twaalf landen ondervraagd over diverse hygiënekwesties.

De Nederlandse man schat zichzelf niet bepaald hoog in als het gaat om persoonlijke hygiëne, zo blijkt uit het onderzoek dat de naam Hygiene matters draagt. Slechts 31 procent van de ondervraagde Nederlandse mannen vindt dat hij, binnen zijn gezin of familie, de meeste aandacht heeft voor persoonlijke verzorging. Voor de vrouwen ligt dit percentage op 51 procent. In de meeste Europese landen vinden de vrouwen zichzelf hygiënischer dan de man in huis. Behalve in Spanje, daar zijn de rollen omgedraaid en noemt 63 procent van de mannen zichzelf de meest hygiënische persoon, tegenover 41 procent van de vrouwen.

Interessante weetjes

We weten allemaal dat een goede, persoonlijke hygiëne van groot belang is. Voor je gezondheid en je eigenwaarde, maar ook voor je partner is het belangrijk dat je jezelf goed verzorgt en zorgt voor een schoon, fris lichaam. Wist jij dit al over hygiëne?

  • Je dient je handen vijftien tot twintig seconden lang met water en zeep te wassen. Ongewassen handen kunnen zorgen voor besmetting met allerlei ziekmakende bacteriën. Zorg dat je je handen goed afdroogt, anders heeft het wassen nog geen zin.
  • Voor het wassen van haar van een gemiddelde lengte heb je een hoeveelheid shampoo nodig ter grootte van een euromunt. Kijk hier voor meer tips voor het wassen van je haar.
  • Goed om te weten als je je oren schoonmaakt: het is uit den boze om de gehoorgang zelf schoon te maken. De buitenkant, de schelp, mag je wel onder handen nemen. Hiervoor kun je gewoon een vochtig washandje gebruiken, of met je vingers je oren met lauw water schoonspoelen onder de douche. Lees hier meer over het schoonmaken van je oren en het verwijderen van oorsmeer.
  • Elke dag douchen is ‘toegestaan’, mits je het snel doet en daarbij overwegend lauw of lauwwarm water gebruikt. Water heeft een neutrale pH-waarde en droogt de huid minder uit dan zeep. Lees hier meer over de invloed van te vaak douchen en het gebruik van verkeerde producten op je huid.

Bekijk ook deze leuke video waarin een hond geniet van zijn douche.

Bronnen | SCA, preventievegezondheidszorg.nl en esthetichealth.nl
Foto | Sanoma Media Assets Delivery

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant