Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Wellness aanbieding: Freezlab in Amsterdam

16-ilonafreezlab4banner.jpg

“De extreme temperaturen maken iets euforisch in me los”, vertelt onze coördinator eindredactie Ilona Oerlemans, na een ijskoude sessie bij Freezlab in Amsterdam.

Margriet-lezersaanbieding

✓ Omdat het wel zo leuk is om samen de uitdaging aan te gaan, mag je twee keer iemand gratis meenemen. Je betaalt dus voor twee sessies, maar krijgt vier.

 

 

Ilona: “Nooit eerder heb ik het zo koud gehad als in het Olympisch Stadion. Het was in 1995 bij een wedstrijd van Ajax. Behoorlijk toepasselijk dus dat in datzelfde stadion inmiddels Freezlab is gevestigd. En ik mag daar drie zogeheten cryotherapie-sessies ondergaan.

Op de site van Freezlab lees ik dat een sessie drie minuten duurt, waarvan je eerst twintig seconden in een cabine bivakkeert waarin het -60 °C is. De resterende tijd maak je vol in een cabine met een temperatuur van zo’n -110 °C (!!!). Ook lees ik dat veel topsporters cryotherapie gebruiken om sneller te herstellen na een inspanning of blessure.

Nieuwsgierig en ietwat gespannen fiets ik naar mijn eerste sessie. Meteen bij binnenkomst vallen de mooie inrichting en relaxte sfeer me op. Na een uitgebreide uitleg door manager Bastiaan en een intake waarbij m’n bloeddruk wordt opgemeten, kleed ik me om. Gehuld in m’n badpak en met sokken en sloffen aan krijg ik nog handschoenen, een mondkapje en hoofdband aangereikt en dan stap ik met medewerker Pim in de cabine. Koud is het zéker. Het is echter droge lucht en dat voelt toch minder koud dan op de fiets met een snijdende oostenwind tegen. Na de sessie tintelen m’n armen en benen en voelt het alsof m’n lichaam een flinke oppepper heeft gehad.

De twee volgende sessies zorgen voor datzelfde effect. Bovendien maken de extreme temperaturen iets euforisch in me los. Diezelfde euforie zie ik bij een vrouw die ik na afloop spreek. Zij vertelt me dat ze hier nu een halfjaar meerder keren per week komt en veel minder last heeft van haar artrose. Bijzonder. Ik ben sowieso overtuigd van de positieve effecten van cryotherapie. En hoewel er nog steeds collega’s zijn die me voor gek verklaren, heb ik nu al zin in m’n volgende potje koukleumen!”

Informatie en reserveren

• Deze aanbieding is te boeken voor een aankomst t/m 30 juni 2019.
• Reserveren kan door op de knop ‘prijzen & boeken’ te klikken.

 

In samenwerking met:

Freezlab Amsterdam

Ook interessant