Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Wellness aanbieding: BoerderijSpa in Nutter

24-boerderij-spa-nutter-banner.jpg

“Als de aroma’s van alpenhooi, kruiden en bloemen vrijkomen, voel ik dat mijn schouders ontspannen”, vertelt onze projectredacteur Sophie Bode over haar middag bij de BoerderijSpa.

Margriet-lezersaanbieding

✓ Margriet-lezeressen krijgen 20% korting en betalen nu € 71 p.p. (i.p.v. € 89 p.p.) Het arrangement bestaat uit: mineraalhoudende kleibehandeling, de broodoven, stomen in het hooi, floaten in een lichaamspakking, dompelen in de wei, in slaap wiegen en proeven van
streekgerechtjes. Badjas, slippers en handdoeken zijn inbegrepen. Een lunch is bij te bestellen voor € 14 p.p.

 

 

Sophie: “Als vriendinnen naar een sauna gaan, ga ik liever niet mee. Ik vind het ongemakkelijk en krijg het snel benauwd. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe ik vandaag ga ervaren. Bij de BoerderijSpa, prachtig gelegen in de Twentse weilanden, word ik hartelijk ontvangen door eigenaren Frans en Marinka.

Ik begin het arrangement met de broodoven, die met 40 °C niet te warm, maar juist aangenaam en rustgevend aanvoelt. Vervolgens neem ik plaats in de hooioven. Spannend, want ik ben voor ongeveer elk hooi allergisch. Maar omdat er Alpenhooi wordt gebruikt, zou ik daar geen last van moeten hebben. Met behulp van stoom komen de aroma’s van gebroken alpenhooi, kruiden en bloemen vrij en ik voel meteen dat mijn schouders ontspannen, mijn luchtwegen meer open gaan staan en ik meer ruimte krijg om te ademen. En mijn allergie? Daar heb ik inderdaad helemaal geen last van.

Na een heerlijke lunch met streekproducten en het brood uit de broodoven, krijg ik een lichaamspakking van een soort klei en rozemarijn. Ingepakt en wel voel ik me vervolgens twintig minuten gewichtloos tijdens het floaten in heerlijk warm water. Ik ben volledig ontspannen, als een baby die in slaap wordt gewiegd. Sterker nog, ik val ook echt even in slaap. De laatste behandeling vindt plaats in de kleioven. Een soort stoel in een stoomcabine waar verschillende soorten klei, stoom en warmte ervoor zorgen dat de bloedsomloop verbetert en de spieren ontspannen.

Als alle verwennerij erop zit, voel ik me héél erg schoon, fris en totaal uitgerust. Het liefst ga ik nu slapen. Dat kan, want er is een appartement waar je kunt overnachten. De BoerderijSpa is perfect als je ontspanning zoekt, maar een wellnessresort te groot en te massaal vindt. Dit is meer een kuuroord met veel privacy, waar je je dankzij de goede zorgen van de familie Steggink meteen op je gemak voelt.”

Informatie en reserveren

• Dit arrangement is te boeken voor een aankomst t/m 30 juni 2019.
• Reserveren kan via margriet.nl/boerderijspa of bel de BoerderijSpa op 0541 – 29 46 44 o.v.v Margriet.

In samenwerking met:

Boerderijspa

Ook interessant