Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Mocht je nog twijfelen: last-minute vakanties zijn nu écht heel goedkoop

last-minutes.jpg

Voor veel mensen is een vakantie naar het buitenland nu niet heel aantrekkelijk, maar mensen die het wél aandurven zijn aanzienlijk goedkoper uit. De prijzen voor vliegtickets naar populaire Europese bestemmingen in augustus liggen maar liefst 76 procent lager.

Vanwege de coronacrisis moeten luchtvaartmaatschappijen momenteel stevig concurreren om iedere klant, en dat leidt in sommige gevallen tot bodemprijzen. Dit blijkt uit onderzoek van ticketvergelijker Skyscanner in opdracht van RTL Z.

Fikse prijsdalingen

Bestemmingen die normaal gesproken prijzig zijn, zijn nu stukken goedkoper. Zo kost een retourtje Ibiza voor augustus gemiddeld 85 euro. Dit is maar liefst 58 procent minder dan een jaar geleden, toen een ticket 206 euro kostte. Voor een retourvlucht naar de Griekse hoofdstad Athene betaal je nu 66 euro, terwijl je daar vorig jaar 192 euro voor zou moeten betalen. De gemiddelde retourprijs naar Milaan is maar liefst 76 procent gedaald, van 124 naar 29 euro.

Lees ook
Let op: op déze dagen worden de meeste files verwacht vanwege vakantieverkeer

Flexibele reisaanbieders

Volgens Stella Penso, directeur van Skyscanner, profiteer je als reiziger niet alleen maar van lage prijzen: “Reisaanbieders willen boekingen stimuleren en zijn vaker flexibel als het gaat om het wijzigen van tickets als reisadviezen van bestemmingen veranderen.” Mensen die er geen problemen mee hebben om in deze periode op vakantie te gaan, zijn dus aanzienlijk voordeliger uit. En dit geldt ook voor bestemmingen die dichterbij Nederland liggen, zoals bijvoorbeeld Londen. Een vliegticket naar de Britse hoofdstad voor augustus kost gemiddeld 38 euro, wat zestig procent goedkoper is dan de 97 euro van een jaar geleden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant