Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

In de voetsporen van schrijfster Susan Smit naar Parijs

susan-smit-in-thalys.jpg

– In samenwerking met NS International – 

Parijs heeft natuurlijk de beroemde Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe, Champs-Élysées, Notre-Dame en de Seine, maar er is nog zo veel meer wat een retourtje naar de stad van de liefde aantrekkelijk maakt. Schrijfster Susan Smit reisde voor Margriet naar Parijs en speciaal voor ons schreef zij op haar weg terug in de trein, haar persoonlijke en verrassende tips voor deze wereldstad op. Oui, oui, op naar Paris!

“Afgelopen weekend ben ik opnieuw verliefd geworden op deze magnifieke stad. Parijs heeft me weer weten te betoveren”

The place to be
Pigalle is de upcoming wijk van Parijs. Stond Pigalle vroeger vooral bekend om de sekswerkers, artiesten en avonturiers, nu is het een hippe en levendige wijk, waar het roerige verleden nog wel voelbaar is. Susan tipt restaurant L’Entrée des Artistes: een geheim plekje in Parijs waar ze de meest fantastische cocktails maken en daarbij ook nog eens heerlijke hapjes serveren. Knus en intiem, met een ontzettend vriendelijke bediening (30-32 rue Victor Massé – 75009 Paris).
Zo kom je er: Metro 2, 12 & bus 67.

Hotel Pigalle
Het leukste hotel in de wijk Pigalle? Onder de wieken van Moulin Rouge – op slechts 5 minuten loopafstand – is hotel Le Pigalle (9, rue Frochot 75009 Paris) genesteld.
Er is een prachtige lobby, gave rode toiletten (met jukebox!) en heel veel kunst. Fijne kamers met grote bedden en stijlvol ingericht.
Zo kom je er: Metro 2, 12 & bus 30, 54.

Meer dan een winkel
Concept store Colette (213 rue Saint-Honoré, 75001 Paris) is niet nieuw. Al in 1997 opende ze in het 1e arrondissement van Parijs haar deuren. Maar doordat de winkel zich steeds opnieuw weet te vernieuwen, valt er bij elk bezoek wel weer iets te ontdekken. Ze blinken uit in het prachtig presenteren van hun waar, waardoor een middagje Colette eerder voelt als een bezoek aan een trendy museum dan als winkelen. Kleding, luxe gadgets, kunst, make-up – you name it, they’ve got it. Moe van alle indrukken? Bijkomen doe je in de hippe waterbar in het souterrain!
Zo kom je er: Metro 1, bus 72.

‘De tronie van deze stad staat me aan: gracieus, kunstminnend, een tikje hooghartig’

360 graden view
Tja, vanaf de Eiffeltoren heb je natuurlijk een mooi uitzicht over Parijs. Maar er is één probleem… je ziet de Eiffeltoren niet. Ballon de Paris (Parc André Citroën, 75015 Paris) biedt uitkomst! Zwevend op 150 meter hoogte kijk je, 360 graden rond, uit over deze fantastische stad, en hebt dus ook perfect zicht op de Eiffeltoren. Ballon de Paris vind je in Parc André Citroën in het 15e arrondissement, wat op zichzelf al een bezoek waard is. Check wel even voor vertrek de site van Ballon de Paris, bij te veel wind varen ze namelijk niet uit.
Zo kom je er: Metro 8, 10 & bus 42, 88.

Ontdek Europa met NS International
Jouw reis begint en eindigt in de trein. De mooiste Europese bestemmingen boek je op nsinternational.nl. Met Thalys reis je gemakkelijk en comfortabel naar het indrukwekkende Gare du Nord in hartje Parijs. Met 180 miljoen reizigers per jaar vanuit heel Europa is Gare du Nord een van de meest drukbezochte stations ter wereld. Het ligt midden in het centrum van Parijs en is daarmee het ideale vertrekpunt om de Franse hoofdstad verder te verkennen.

NS & Margriet logo

Ook interessant