Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dít is waarom je op het vliegveld per se iets wilt kopen

dit-is-waarom-je-op-het-vliegveld-per-se-iets-wilt-kopen.jpg

Trek jij het liefst (minimaal) een uur extra uit op het vliegveld om je koffer vol te stoppen met nieuwe taxfree aankopen? Je bent niet de enige.

Komt dit voort uit verveling óf is er meer aan de hand?

Shoppen op het vliegveld

Zodra je jezelf en je handbagage door de douane hebt gewurmd is het tijd voor het shopfestijn der shopfestijnen. De ene na de andere fantastische etalage gaapt je aan en het liefst koop je alles wat binnen handbereik ligt. Hoe het kan dat de taxfree omgeving die invloed op ons koopgedrag heeft? Deels zal het komen door jouw staat van ‘zijn’. Je gaat immers op reis en beloont jezelf maar al te graag met dingen die deze ervaring zullen verrijken. En juist dáár speelt het winkelgebied op het vliegveld op een wel heel bizarre manier op in.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Naar links gebogen

Wanneer je netjes over de paden langs de verschillende winkels loopt, zul je je – vanaf nu – realiseren dat de paden iets naar links afbuigen. Dit is met opzet zo gedaan, zodat alle rechtshandigen (grootste deel van de wereldbevolking) tijdens het naar links ‘buigen’ automatisch naar (de prachtige etalages) rechts kijken. Luchtvaartadviseur InterVISTAS zegt daarover: “Er wordt meer verkoop gegenereerd als een pad van rechts naar links buigt met alle koopjes aan de rechterkant. Onbewust lopen mensen dan links en kijken naar al het koopwaar rechts.”

Vandaar dus dat die koopgekte dan ineens naar boven borrelt. Fijn om te weten dat jij daar dus niks aan kunt doen.

Nog op zoek naar een leuk tasje voor op vakantie? Deze kekke leren The Pearsons Kate’s Waist Pouch vind je nu met bijna 50% korting in de Margriet Shop!

Bron| Grazia
Beeld| iStock

Ook interessant