Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dit zijn volgens experts de vieste plekken op het vliegveld

vieste-plekken-vliegveld.jpg

We pakken weer meer en meer het vliegtuig naar het buitenland. Lekker doen, maar misschien wil je iets waakzamer zijn wat betreft hygiene. Vliegvelden zijn tenslotte een bron van bacteriën. Wat zijn nou de vieste plekken daar?

Experts vertellen welke plekken op het vliegveld je het best kunt vermijden – of in elk geval een flinke dot handgel achteraf nodig is.

Bacteriën in het vliegtuig en op de luchthaven

Gelukkig is de kans dat je besmet raakt met het coronavirus in het vliegtuig volgens experts relatief laag. Dit dankzij de goede luchtventilatie, verplichte mondkapjes, de huidige hygiënemaatregelen en het feit dat iedereen met z’n gezicht in dezelfde richting zit. Maar op het vliegveld, is de kans op covid toch iets groter. “Luchthavens zijn een mengkom van mensen van over de hele wereld die hun bacteriën hebben meegebracht.” Door de pandemie wordt en vaker en beter schoongemaakt op luchthaven, maar bepaalde ziektemakers lijken onvermijdelijk.

Dit zijn de vieste plekken op een vliegveld

Stoelleuningen

Stoelleuningen worden nog weleens over het hoofd gezien tijdens het schoonmaken, terwijl daar juist zo veel mensen mee in aanraking komen. Eerst even afnemen met een doekje als je dat op zak hebt, dus. Of liever staan, maar dat kan best een opgave zijn als je nog wel even op je vliegtuig moet wachten.

Trapleuningen en relingen

Deze behoeft vast weinig uitleg. Op een dag glijden er zó veel handen over de relingen langs een openbare trap. Tuurlijk moet je die gewoon vastgrijpen, je wilt ten slotte niet vallen. Maar probeer je handen direct daarna even in te smeren met desinfecterende handgel.

Touchscreens

Tegenwoordig kun je jezelf inchecken via een touchscreen op de luchthaven. Superhandig, maar ook supervies. Over dat scherm glijden namelijk duizenden vingers per dag. Probeer ook na het gebruik hiervan je handen te desinfecteren.

Bakjes bij de veiligheidscontrole

Die bakjes waar je je sieraden, elektronica en jas in moet leggen voor je door het detectiepoortje loopt? Ja, die barsten dus ook van de bacteriën. In dit artikel lees je meer over een onderzoek dat uitlegt hóé vies die bakjes precies zijn.

Bron | Huffington Post
Beeld | Getty

Ook interessant