Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Vakantie vieren in Spanje? Onder deze voorwaarden ben je vanaf juni weer welkom

met-een-coronapaspoort-naar-spanje-dit-wil-je-hierover-weten.jpg

Ben je voorzichtig aan al een vakantie aan het plannen? Als je je pijlen hebt gericht op Spanje, let dan even goed op: vanaf juni ben je hier als toerist weer welkom, mits je een coronapaspoort hebt. We leggen je uit hoe dit werkt. 

En hoe staat het met de coronapaspoorten voor andere vakantielanden? 

Naar Spanje met een coronapaspoort

Als je deze zomer naar Spanje wilt, heb je een coronapaspoort nodig. Dat houdt in de praktijk een digitaal certificaat in, waarmee je kunt aantonen dat je het coronavirus al hebt gehad en bent genezen, gevaccineerd of een recente negatieve coronatest kunt laten zien. Op deze manier wil het land vakantiegangers ‘fundamentele zekerheid’ geven over hun reisplannen.

Testen van het systeem

Op dit moment is Spanje nog druk bezig met het systeem waarmee je het coronapaspoort straks kunt laten zien. Vanaf volgende maand wordt dit getest. Mocht dit werken, dan kun je vanaf juni vakantie vieren in Spanje. Volgens de Spaanse staatssecretaris van Toerisme Fernado Valdés moet het digitale certificaat een bijdrage leveren om het toerisme in Spanje te herstellen. Toch zal het volgens Valdés ‘geen toverstok’ zijn, waarmee alle problemen zullen verdwijnen. 

Lees ook: Alvast een vakantie boeken ‘voor als het weer kan’: verstandig of groot financieel risico?

Coronapaspoorten in andere vakantielanden

Het coronapaspoort waar Spanje mee gaat werken is een initiatief van Europa. Ook andere landen zoals Griekenland en Italië zijn hiervan nog in afwachting. Naast een digitaal systeem vaccineert Italië de bevolking van kleine eilanden met spoed, om de zorg zo veel mogelijk te kunnen ontlasten. Ook heeft Griekenland al laten weten in afwachting van het digitale certificaat papieren vaccinatiebewijzen te accepteren. In Portugal wordt nog gewacht op een systeem met QR-codes, omdat daarmee minder makkelijk te frauderen is. 

Het is nog niet duidelijk of er straks ook verschil wordt gemaakt tussen reizigers die met de auto of het vliegtuig komen. 

Bron | RTL Nieuws, AD
Beeld | Getty Images

Margriet 19 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: een interview met Hugo de Jonge en zijn moeder, vier sprankelende moederdag make-overs, zeven pagina’s puzzelen, gezond & fit de zomer in en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant