Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Olé! We mogen eerder dan verwacht weer op vakantie naar Spanje

vakantie-spanje-corona-margriet.jpg

Het ene na het andere land komt uit de lockdown en gooit de grenzen weer open. Zo ook Spanje. En daar kunnen we eerder dan verwacht vakantie vieren. Olé!

Volgens Spaanse media gaan de grenzen voor verkeer vanuit Schengenlanden, waaronder Nederland, op 21 juni alweer open. Inderdaad: komende zondag al.

Vakantie vieren in Spanje

En dat is ruim een week eerder dan verwacht. Spanje had namelijk in eerste instantie 1 juli als datum geprikt. Maar vanwege positieve cijfers, ook in onder meer Nederland, durft het land het aan om de grenzen dus eerder open te gooien. Sterker nog: Duitsers zijn sinds gisteren alweer welkom op de Spaanse eilanden, 10.900 Duitsers om precies te zijn. Zij dienen als proefkonijn, om te kijken hoe goed de Spaanse maatregelen werken, tegen verspreiding van het coronavirus.

Lees ook
Naar welke landen mag je straks wél op vakantie? ANWB komt met handige reiswijzer

Maatregelen in Spanje

Wat voor coronamaatregelen je in Spanje kunt verwachten? Nou, die beginnen al op de vliegvelden en in de luchthavens, waar speciale thermische camera’s hangen. Zo kan in één keer de temperatuur van meerdere mensen, vanuit het buitenland, gescand worden. Dat werkt een stuk efficiënter dan dat iedereen in de rij moet staan om gecheckt te worden op verhoging of koorts. Ook krijg je in het vliegtuig een public health passenger locator card uitgereikt, meldt Spanje Vandaag. Dit is een gezondheidsverklaring die je verplicht moet invullen en waarop je na aankomst in Spanje wordt gecontroleerd.

Pak je mondkapje maar in

Hoe je precies gecontroleerd wordt als je met de auto, motor of het openbaar vervoer Spanje binnenkomt, is nog niet helemaal duidelijk. Hoe je ook naar Spanje reist, vergeet in elk geval je mondkapje niet: in Spanje is het verplicht om dat op alle openbare plekken te dragen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | El País, Metronieuws, Spanje Vandaag
Beeld | iStock

M25 Cover HR JPG

Er ligt een nieuwe Margriet in de schappen! Met héél veel tips om je lijf in topvorm te houden en nog veel meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant