Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Vakantie buiten Europa zit er binnenkort waarschijnlijk tóch weer in

vakantie-buiten-europa-zit-er-binnenkort-waarschijnlijk-toch-weer-in.jpg

Reizen naar een aantal landen buiten Europa wordt misschien toch nog mogelijk deze zomer. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. De regels zijn opnieuw versoepeld. Sinds vandaag is dan ook het negatief reisadvies voor zestien landen in Europa al opgeheven.

Op vakantie gaan buiten Europa wordt nu nog afgeraden, maar daar komt dus binnenkort waarschijnlijk verandering in.

“In samenspraak met andere EU-landen”

“De verwachting is dat deze zomer de richtlijnen ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Dit zal zoveel mogelijk in samenspraak gebeuren met andere EU-landen,” aldus het ministerie.

Vakantie buiten Europa

Mensen die van plan zijn om op vakantie te gaan, moeten echter niet denken dat ze onbekommerd kunnen reizen, zo waarschuwt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. “Vakantie vieren in het buitenland, het kan weer. Maar het wordt niet zo zorgeloos als voor de coronacrisis, want er blijven risico’s.” Om die risico’s te verkleinen is het belangrijk dat de coronaregels in andere landen worden nageleefd.

Lees ook: Op vakantie naar Griekenland? Week quarantaine niet meer nodig

Reizen naar déze landen weer toegestaan

Vanaf vandaag zijn vakantiereizen naar: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland weer mogelijk. En dit geldt ook voor het Caribische deel van het koninkrijk.

Landen die op oranje blijven staan

Het reisadvies van het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken blijft deze zomer waarschijnlijk op oranje staan. Dit betekent dat het wordt afgeraden om naar deze landen op vakantie te gaan.

“Eigen verantwoordelijkheid”

Wil jij deze zomer op vakantie gaan? Dan is het volgens Buitenlandse Zaken belangrijk om rekening te houden met het volgende: “Bij een nieuwe uitbraak kan de lokale overheid opnieuw (reis)beperkingen opleggen. De Nederlandse overheid haalt geen reizigers terug. Uw reis is uw eigen verantwoordelijkheid.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant