Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Binnenkort op vakantie? Hou dan rekening met deze belangrijke reisupdates

binnenkort-op-vakantie-hou-dan-rekening-met-deze-belangrijke-reisupdates.jpg

Heb jij voor binnenkort een vakantie gepland staan? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal nieuwe reisupdates. Mensen die een tripje naar Parijs óf het Verenigd Koninkrijk hebben gepland, staat namelijk een teleurstelling te wachten.

De Franse regering heeft Parijs en het Bouches-du-Rhône-gebied rond Marseille aan de Middellandse Zeekust uitgeroepen tot ‘rode’ zones. Daarnaast zijn mensen die vanuit Nederland richting het Verenigd Koninkrijk reizen, verplicht om eerst veertien dagen in isolatie te gaan.

Reisupdates Frankrijk

Volgens de Franse regering lopen mensen die afreizen naar Parijs of het Bouches-du-Rhône-gebied rond Marseille aan de Middellandse Zeekust een verhoogd risico op besmetting met het coronavirus. In het regeringsbesluit dat vandaag is gepubliceerd staat dat het decreet lokale autoriteiten de bevoegdheid geeft om de bewegingsvrijheid van mensen en voertuigen te beperken, de toegang tot openbaar vervoer en vliegreizen te limiteren, de toegang tot openbare gebouwen in te perken en sommige gebouwen met een hoog besmettingsrisico te sluiten.

Lees ook
Op vakantie naar Griekenland? Dan moet je dít kunnen bewijzen

‘Blijf waakzaam’

Deze maatregel volgt nadat er een sterke toename van coronabesmettingen is geconstateerd in de afgelopen twee weken. Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor Frankrijk is momenteel nog als volgt: “U kunt op vakantie naar Frankrijk maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.”

Reisupdates Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk is er een belangrijke wijziging doorgevoerd. Mensen die na vrijdag vanuit Nederland richting het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten namelijk verplicht veertien dagen in zelfisolatie. Dit heeft Grant Shapps, de Britse minister van Transport, vandaag bekend gemaakt op Twitter.

Zwaar getroffen land

De quarantaineplicht geldt overigens niet alleen voor reizigers uit Nederland. Ook mensen uit onder meer Aruba, Frankrijk, Monaco en Malta moeten eerst twee weken in zelfisolatie voordat zij naar het Verenigd Koninkrijk komen. Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen die wereldwijd het zwaarst zijn getroffen door de coronapandemie. Meer dan 315.000 Britten liepen het virus op. Ruim 41.000 mensen zijn overleden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws, Linda
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant