Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Met deze tips voorkom je een inbraak op de camping

bgprsl46tev1_selected_wide_1200.jpg

Nu het weer het toelaat en mensen na dit gekke jaar opzoek zijn naar ontspanning, trekken vakantievierders weer langzaamaan massaal naar de camping. Alleen als je besluit er met de camper, caravan of tent eropuit te trekken, zorg er dan wel voor dat al je persoonlijke bezittingen veilig zijn, terwijl jij van je wel verdiende vakantie aan het genieten bent. Hopelijk voorkom jij door de onderstaande tips een inbraak bij jou op de camping.

Wil je graag goed voorbereid op reis? Lees de onderstaande tips dan even goed door om een inbraak op de camping te voorkomen.

Waardevolle spullen

Denk voordat je vertrekt goed na over wat voor bezittingen je allemaal mee wilt nemen. Als je die ene dure laptop niet perse nodig hebt kun je hem misschien beter gewoon thuis laten. Spullen die je niet meeneemt kunnen daar namelijk ook niet gestolen worden. Als je er wel voor kiest om waardevolle spullen mee te nemen, kijk dan eens of je via de camping een kluisje kan huren, deze zijn vaak onder toezicht en daardoor extra veilig. Ook kun je zelf een kluisje meenemen of zelfs laten inbouwen in je camper of caravan.

Zorg voor verlichting

Zit je toevallig op een donkerder plekje op de camping? Dan is het misschien verstandig om voor wat extra verlichting rondom je plek te zorgen. Door die extra verlichting staan eventuele inbrekers letterlijk en figuurlijk meer in de schijnwerpers op de camping, en dat vinden ze vaak niet zo leuk. Daarnaast ziet die extra verlichting er natuurlijk ook super gezellig uit.

Regel goede sloten

Misschien lijkt deze wel erg logisch, maar er staan elk jaar toch weer genoeg mensen op de camping die hun plekje niet goed of zelfs helemaal niet hebben beveiligd. Zorg daarom voor goede sloten, zodat mensen niet bij jouw waardevolle spullen kunnen komen. Zorg dat je de ramen, deuren en eventueel duikluik goed beveiligd. Hiervoor kun je het beste SCM gecertificeerde sloten gebruiken. Slaap je in een tent? Dan kun je het beste geen sloten gebruiken. Als er iets gebeurd kun je namelijk niet snel je tent uit. Ook ziet een tent waar een slot op zit er voor inbrekers er juist interessanter uit. Je laat daarmee juist zien dat er waardevolle spullen in zitten namelijk.

Stel het overkomt je toch…

Je kan natuurlijk allerlei maatregelen nemen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken, maar al die maatregelen bieden natuurlijk niet honderd procent garantie dat een inbraak jou niet overkomt. Gelukkig bestaat de kans wel dat je verzekering jouw schade vergoedt, hier zitten alleen wel nog een paar haken en ogen aan. Zo worden je gestolen bezittingen niet vergoed als ze vanaf buiten in het zicht lagen of als je je spullen onbeheerd hebt achtergelaten.

Bron | MAX Vandaag
Beeld | Getty Images

Ook interessant