Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Stedentrip naar Rome? Let dan op deze nieuwe regels voor toeristen

spanish-steps-at-morning-rome.jpg

Wie een stedentrip naar Rome op de planning heeft staan (of wil plannen), moet rekening houden met een aantal nieuwe regels voor toeristen. Zo is het sinds kort verboden om op de Spaanse trappen te zitten. 

Toch goed om in je achterhoofd te houden als je dacht even uit te rusten van het wandelen.

Stedentrip Rome

Doe je het tóch, dan kan het zijn dat je 250 euro boete moet betalen. Als je de trappen beschadigt of bevuilt kan die oplopen tot wel 400 euro. Iets minder voor de hand liggend, maar ook goed om te weten als het bloedheet is: in Rome is het ook verboden om in het water van de Trevifontein (of andere fonteinen) te springen. En was je van plan om in ontbloot bovenlijf rond te lopen in de buurt van de monumenten? Dat mag ook niet. Evenals het verslepen van trolleys over historische trappen en eten (en rommel achterlaten) in of bij de culturele parels van de stad.

Lees ook
Op dit eiland krijg je een boete als je zand van het strand meeneemt

Pas op voor boetes

Maar niet alleen in Rome worden toeristen beboet. In juli kregen twee Duitsers een boete omdat ze koffie maakten aan de Rialtobrug in Venetië, en een andere toeriste kreeg er een boete omdat ze in bikini lag te zonnen in een park. Op Sardinië kun je een boete krijgen als je een flesje van het witte zand mee naar huis probeert te nemen, en in Spanje is het verboden om te plassen in zee.

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant