Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Naar Parijs? Dit zijn de tips van schrijfster Susan Smit!

susan-smit-met-ns-naar-parijs.jpg

– In samenwerking met NS International – 

Parijs heeft natuurlijk de beroemde Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe, Champs-Élysées, Notre-Dame en de Seine, maar er is nog zo veel meer wat een retourtje naar de stad van de liefde aantrekkelijk maakt. Schrijfster Susan Smit reisde voor Margriet naar Parijs en speciaal voor ons schreef zij op haar weg terug in de trein, haar persoonlijke en verrassende tips voor deze wereldstad op. Oui, oui, op naar Paris!

‘Afgelopen weekend ben ik opnieuw verliefd geworden op deze magnifieke stad. Parijs heeft me weer weten te betoveren’

Picknick in het park
Wissel je bezoekjes aan geweldige winkels, knusse restaurantjes en imponerende musea af met wat tijd in de frisse buitenlucht. Naast het bijzondere Parc des Buttes-Chaumont (vanaf het hoogste punt van het park heb je een prachtig uitzicht over de stad), is Place des Vosges een absolute aanrader. Het stadspark wordt omringd door de meest statige huizen van Parijs – je kijkt je ogen uit –Parijzenaren strijken hier dan ook graag neer om van een perfecte vrije dag te genieten (Place des Vosges, 75004 Paris).
Zo kom je er: Metro 1 & bus, 20, 29, 65.

Stoffen scoren
In het 18e arrondissement vind je het beroemde plein Place du Tertre (Place du Tertre, 75018 Paris) en de witte basiliek Sacré Coeur (35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris). Binnen in de basiliek kun je prachtige beelden en mozaïeken bewonderen. Bovendien is het een mooi uitzichtpunt, want het imponerende gebouw ligt op de heuvel Montmartre, het hoogste punt van Parijs. Als je toch in het 18e arrondissement bent, scoor dan direct de mooiste stoffen bij Tissus Paris (15 Rue de Steinkerque) of Tissus Reine (5 Place Saint- Pierre).
Zo kom je er: Metro 4, 12 & Montmartrobus

‘Zittend langs de waterkant van Canal Saint-Martin, rijdend over de grands boulevards en luisterend naar de straatmuzikanten, vind ik een vreugdevolle kalmte die ik lang niet heb gevoeld’

Schilderachtig mooi
Een wandeling langs Canal Saint-Martin mag tijdens je bezoek aan de stad niet ontbreken. Het is een kanaal in het noordoosten van Parijs dat door vier verschillende arrondissementen stroomt. Het begint bij Bassin de la Villette en loopt tot de jachthaven bij Place de la Bastille. Via negen sluizen wordt een niveauverschil van maar liefst 27 meter overwonnen. Vergeet tijdens je wandeltocht niet langs de gekleurde winkeltjes aan de Quai de Valmy te gaan. Schilderachtig en bovendien om te hoek bij Ten Belles, hét koffietentje van Parijs (10 Rue de la Grange aux Belles, 75010 Paris).
Zo kom je er: Metro 5, 11 & bus 56, 65, 75.

Ontdek Europa met NS International
Jouw reis begint en eindigt in de trein. De mooiste Europese bestemmingen boek je op nsinternational.nl. Met Thalys reis je gemakkelijk en comfortabel naar het indrukwekkende Gare du Nord in hartje Parijs. Met 180 miljoen reizigers per jaar vanuit heel Europa is Gare du Nord een van de meest drukbezochte stations ter wereld. Het ligt midden in het centrum van Parijs en is daarmee het ideale vertrekpunt om de Franse hoofdstad verder te verkennen.

Over twee weken vind je op Margriet.nl nog meer verrassende stedentips.

NS & Margriet logo

Ook interessant