Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Mogen we weer naar Spanje op vakantie?

mogen-we-weer-naar-spanje-op-vakantie.jpg

Kunnen we deze zomer nog op vakantie naar Spanje? De Spaanse transportminister José Luis Ábalos vertelde afgelopen maandag op de Spaanse tv dat hij uiterlijk eind juni de grenzen wil openen. De coronamaatregelen en lockdown moeten tegen die tijd tot een minimum zijn teruggebracht.

Wel wordt er gekeken naar de gezondheidstoestand in het land, waar mensen vandaan komen, en waar toeristen in Spanje naartoe willen. Toch ziet het er positief uit.

Reisadvies Spanje

Op dit moment staat het reisadvies voor Spanje nog op oranje. Er is ook nog geen waterdicht plan om toerisme te verwelkomen. Wel gaf minister Ábalos aan dat de regering voorbereidingen treft om het toerisme te controleren en in goede banen te leiden. Allereerst worden er mogelijkheden gezien op de eilanden de Balearen en de Canarische Eilanden, omdat de gemoedstoestand daar zeer positief is. Natuurlijk blijft Spanje wel afhankelijk van de bestrijding van het coronavirus en moet een tweede golf voorkomen worden.

Lees ook: Naar welke landen mag je straks wél op vakantie? ANWB komt met handige reiswijzer

Versoepeling maatregelingen

Om het coronavirus onder controle te krijgen, gingen eerder in Spanje strenge maatregelen van kracht. Spanjaarden mochten alleen nog maar naar buiten met zwaarwegende redenen en de economie werd compleet stilgelegd. Kinderen mochten zes weken niet naar buiten, maar mochten vanaf eind april wel weer één uur per dag buiten spelen. Begin mei mochten ook kappers, restaurants, bars en kleine bedrijven weer open. Men moet zich wel nog steeds houden aan een capaciteitslimiet. Buitenlanders en terugkerende Spanjaarden mogen ook het land weer in, maar ze moeten wel twee weken in quarantaine blijven. Volgens Ábalos is die maatregel, die tot 24 mei van kracht is, getroffen om een tweede piek te voorkomen.

Goede afloop exitplan

Eind juni zal Spanje, volgens minister Ábalos, klaar zijn met de de-escalatiefase. Vanaf het moment dat Spanjaarden zelf weer tussen provincies mogen reizen, kunnen daarna buitenlanders ook weer binnenkomen. Volgens Ábalos hebben ze dan een ruimte van individuele vrijheid voor Spaanse burgers teruggewonnen en kunnen ze de opening van grenzen voor buitenlanders voorstellen.

Bron | Nu.nl, Inspanje.nl
Beeld | iStock

Ook interessant