Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Slapen in… een oude dorpskerk met prachtig orgel in Friesland

slapen-in-kerk-oosterwolde-airbnb.jpg

Hoewel een vakantie naar het buitenland steeds dichterbij lijkt te komen, zal een groot deel van de Nederlanders nog gewoon lekker hier blijven. Daarom delen we de komende weken de meest bijzondere hotels en B&B’s van Nederland. Met deze keer: slapen in de dorpskerk van Oosterwolde in Friesland.

Je gebeden voor een bijzondere overnachting in Nederland zijn met deze Airbnb verhoord.

Slapen in een dorpskerk

Altijd stiekem al een nachtje in een kerk willen slapen? Dat kan in deze prachtige dorpskerk van Oosterwolde. Je hebt een kleine woonkamer onder het orgel en je bed ligt midden in de imposante ruimte. Vanuit je lakens kijk je recht naar buiten de sterrenhemel in door de grote kerkramen. Als je boven bij het orgel plaatsneemt (ben jij ook altijd zo nieuwsgierig hoe het er daar uitziet?), dan heb je uitzicht over de hele kerk. Vergeet dan niet een paar deuntjes te spelen.

Je kunt ook slapen in…
Een gigantisch vogelhuis in de natuur
Een oude watertoren met prachtige (moes)tuin

Rijksmonument

Voor de luxe van het hebben van een compleet eigen kerk, moet je wél inleveren op de luxe van het hebben van een douche. Je slaapt immers in een rijksmonument waar niet te veel aan verbouwd mag worden. Toch zul je dat voor één nachtje niet missen, en gastvrouw Sytske zorgt dat het je verder aan niets ontbreekt. Een keukentje met koffiemachine is er wel. In de zomer is het slapen in de kerk heerlijk koel, in de winter kan het geen kwaad om een paar dikke sokken mee te nemen. Maar dan heb je ook wat: deze slaapplek lijkt ons echt eentje voor op de bucketlist.

slapen in dorpskerk

Begrafenis

Je moet overigens niet bijster bijgelovig of angstig zijn als je hier wilt overnachten. Er staan namelijk enkele graven om de kerk heen. En de kerk wordt nog altijd gebruikt voor uitvaarten. Niet voor niets staat er in de advertentie ook vermeld dat indien er een begrafenis is, je pas vanaf 17.00 uur kunt inchecken.

Oosterwolde en omgeving

De omgeving van Oosterwolde is een feest voor liefhebbers van historie en natuur. Het oude agrarische dorp stamt uit 1207 en ligt dicht bij Appelscha, waar je bossen, heiden en water vindt om heerlijk te wandelen of fietsen. Ook rijd je vanuit Oosterwolde zo naar Assen, met natuurlijk het TT circuit Assen voor de Formule 1-liefhebbers. Zoek je liever de drukte op, dan ligt Groningen op zo’n veertig minuten rijden. Kortom: er is genoeg te doen totdat je kunt neerstrijken tussen de pracht en praal van de dorpskerk.

Bron en beeld | Airbnb

v

Ook interessant