Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Je kunt nu met jouw Romeo een nachtje slapen in het huis van Julia

je-kunt-nu-met-jouw-romeo-een-nachtje-slapen-in-het-huis-van-julia.jpg

Wie weleens in Verona is geweest, heeft vast een kijkje genomen bij Casa di Giulietta: het huis waar Shakespeare’s Romeo en Julia voor het eerst de liefde aan elkaar verklaarden.

Een op en top romantische plek. Het bijzondere is: je kunt er nu een nachtje slapen!

Romeo en Julia

Het verhaal van Romeo en Julia speelt zich af in het Italiaanse Verona. Shakespeare heeft nooit precies verteld waar het zich afspeelde, maar aangenomen wordt dat Casa di Giulietta – in het centrum van de stad – het huis van Julia was. Het huis wordt vandaag de dag druk bezocht en is een internationaal symbool van liefde.

Valentijnsdag

Op Valentijnsdag geeft Airbnb één koppel de kans om op deze bijzondere plek te overnachten. Wat je hiervoor moet doen? Een brief schrijven aan Julia (in het Engels) via deze link, waarin je vertelt waarom jij en je geliefde deze overnachting zouden moeten winnen. Zorg dat je brief uiterlijk op 2 februari om 23.59 uur binnen is.

Romantisch diner

Als je de gelukkige bent, breng je niet alleen een bijzondere nacht door in Casa di Giulietta, je geniet ook nog van een romantisch diner voor twee in de eetkamer, geserveerd door een persoonlijke butler. De chef-kok (Giancarlo Perbellini, die twee Michelinsterren heeft!) deelt zijn geheimen van dit speciale diner ook nog met je.

Liefdesbrieven

Aansluitend kun je bij de open haard een aantal van de inspirerende liefdesbrieven beantwoorden die gericht zijn aan Julia. Elk jaar worden er duizenden brieven naar Casa di Giulietta gestuurd, en de zogenoemde secretaressen van Julia – de Club di Giulietta – zijn normaal gesproken erg druk met het persoonlijk beantwoorden van al deze brieven.

Verona

Alsof dat nog niet genoeg is, kun je tijdens een privérondleiding door de stad de verborgen schatten van Verona ontdekken. Heb je al pen en papier in de hand? Succes met schrijven!

Kijk hier voor meer info.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Airbnb
Beeld | Getty Images, Airbnb

Ook interessant