Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Romantisch roadtrippen in Denemarken: laat je betoveren door de Margrietroute

1920-13536_denemarken.jpg

De Margrietroute staat voor 3.700 kilometer aan goed begaanbare landwegen die je met de auto langs de allermooiste plekjes van Denemarken voeren. De bekende roadtrip bestaat sinds 1991 en is inmiddels uitgegroeid tot een toeristisch begrip in het mooie Scandinavische land. Hoe de naam van de route is ontstaan? Hij is genoemd naar de favoriete bloem van koningin Margrethe II van Denemarken: de margriet. En laat dat nou net ook onze favoriete bloem zijn! We vertellen je welke bezienswaardigheden je onderweg zeker niet mag missen.

Margriet samen met Dansk.nl

Klaar voor de start
Ribe is de oudste stad van Denemarken en dat is te zien. Bijvoorbeeld aan de eeuwenoude domkerk van de stad, aan het centrum vol authentieke vakwerkhuizen en het indrukwekkende openluchtmuseum Ribe VikingeCenter waar de geschiedenis van de Vikingen tot leven komt.

De volgende stop: Aarhus
Pak de auto en vervolg de route richting Aarhus, een plaats vol gezellige terrasjes en hippe restaurants. Wandel over het torenhoge regenboogdak van kunstmuseum ARoS of struin door de rozentuin van het koninklijke zomerverblijf Marselisborg. Zin om te shoppen? Dat doe je in de Latijnse wijk, het oudste gedeelte van de stad.

Tip: Løve’s BogCafe, om de hoek van de Latijnse wijk, is een boekwinkel, koffiezaak én wijnbar. De comfortabele leunstoelen zijn perfect voor als de een net wat langer wil winkelen dan de ander.

Tijd voor actie
Na twee leuke steden is het fijn om de natuur te verkennen. Als je vanaf Aarhus de Margrietroute volgt, kom je vanzelf in het merengebied. Dé perfecte plek om te kanoën, wandelen of een lekker lange en intensieve fietstocht te maken.

Terug in de tijd
De allermooiste Vikingschatten bewonderen? Langs de Margrietroute vind je ze in Jelling, een kleine plaats in Oost-Jutland. Hier liggen de Runenstenen en meerdere koninklijke grafheuvels. Zeker een bezoek waard.

Overnachten in een droomkasteel
De Margrietroute loopt verder langs de oostkust richting het natuurrijke eiland Funen, de ‘tuin van Denemarken’. Hindsgavl Slot ligt aan een groot slotpark en heeft modern ingerichte kamers. Kortom, dé perfecte plek voor een romantische overnachting inclusief diner bij kaarslicht.

De smaak van romantiek te pakken?
Nog (lang) geen zin om naar huis te gaan? Dan vervolg je de Margrietroute simpelweg naar Sjælland, waar Kopenhagen op je ligt te wachten. Niet alleen in de hoofdstad zelf, ook in de omliggende omgeving is heel veel romantiek te vinden. Wat dacht je van een sprookjesslot of spierwitte rotsen aan een kraakheldere zee? Alle reden om Denemarken verder te verkennen.

Rondreis via Dansk.nl
Deze en nog veel meer mooie stukjes van de Margrietroute zelf beleven? Via Dansk.nl (dé Denemarken-vakantiespecialist in Nederland) boek je de overnachtingen voor je romantische roadtrip gemakkelijk in één keer. Het Margrietrouteboekje vol tips en informatie krijg je er nu tijdelijk gratis bij. Informatie en boeken: www.dansk.nl/zomerrondreis.

Ook interessant