Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

8 waanzinnige reizen om al een jaar vooruit te plannen

acht-waanzinnige-reizen-om-een-jaar-vooruit-al-te-plannen.jpg

Als je op korte termijn een reis gepland hebt staan, is de kans aanwezig dat je die moet annuleren vanwege de coronacrisis. Een nieuwe vakantie boeken voor op korte termijn zit er, vanwege de onzekerheid, momenteel ook niet in. Wat kun je dan wel? Reizen ver vooruit plannen.

We hebben acht reizen voor je op een rij gezet die je nu al kunt uitstippelen voor volgend jaar. Zo heb je tóch iets om naar uit te kijken.

1. Een rondreis langs de kust van Kroatië

De waanzinnig mooie kustlijn van Kroatië met indrukwekkende geschiedenis is er eentje om uitgebreid te bekijken. Reis van hoofdstad Zagreb naar de Plitvicemeren en van kuststad Split naar Dubrovnik, de stad waar delen van de serie Game of Thrones opgenomen zijn.

2. Eilandhoppen in Indonesië

Het klinkt als een droom (en zo zien de foto’s er ook uit), maar eilandhoppen in Indonesië zou je écht moeten waarmaken. Reis naar Bali en geniet op de mooie stranden, bezoek de tempels in Ubud, doorkruis Kusamba en stop ook zeker in Yogyakarta op Java, waar je de Borobudur tempel en het paleis van de sultans in de oude stad kunt bekijken.

3. De hoogtepunten van Australië

Als je ooit nog een keer in Australië geweest wilt zijn, is nú het moment om te beginnen met plannen. Het fijne is: veel van de beste plekken van het continent zijn in een week of twee te zien. Overzichtelijk dus. Wat dacht je van Sydney ontdekken, foodtours doen in Melbourne, surflessen nemen op Bondi Beach of Satellite Island in Tasmanië bezoeken? Er is voor ieder wat wils.

4. Rondreis door IJsland

Een reis door IJsland voert je langs bijzondere plekken: van hoofdstad Reykjavik tot de bekende Blue Lagoon en van indrukwekkende watervallen tot zwarte stranden. Dit wil je een keer met eigen ogen gezien hebben.

5. Op safari in Tanzania

De big five spotten: het staat op menig bucketlist. In de vele nationale parken die Tanzania rijk is – zoals het bekende Serengeti – kan dat. Waarom zou je het niet nu alvast vooruit plannen?

6. Een foodtour door Spanje en Portugal

Een wijn– en spijstour is altijd een goed idee, en daarvoor hoef je niet de hele wereld over te vliegen. Begin bijvoorbeeld in Madrid, waar je een van de vele foodmarkten kunt uitproberen (of allemaal) en trek ook zeker wijngebied La Rioja in. Ga daarna de grens over naar Portugal, bezoek Porto en sla ook zeker Lissabon niet over. Sluit af met een tapastour door Sevilla.

7. Een rondreis door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft ontzettend veel te bieden. Als je van Kaapstad naar Johannesburg reist kun je daar een hoop van meepikken: de Victoria Falls, wijnproeverijen, de big five spotten, maar ook lokale markten bezoeken.

8. De westkust van Amerika

In het westen van de Verenigde Staten kun je veel verschillende kanten van Amerika ontdekken: zoek de drukte op in Las Vegas, ontdek steden als Los Angeles en San Francisco en geniet van de natuur in de nationale parken Yosemite en Zion National Park én natuurlijk de Grand Canyon.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Condé Nast Traveler
Beeld | Getty Images

Ook interessant