Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dít zijn de leukste plekken in Leiden (+ krijg korting met de trakteertas!)

leiden-trakteertas.jpg

Wil je iemand echt iets bijzonders geven? Doe dan een dagje Leiden cadeau met de Trakteertas. Dit is een tas vol leuks voor maar € 24,95, en deze brengt je langs de leukste plekken van deze historische stad. Mirjam Knots tipt in Margriet 21/22 haar favorieten: zij woont al dertig jaar in Leiden en is helemaal verliefd geworden op de stad.

“Als je naar Leiden komt, sta je niet snel met de handen in het haar, omdat je niet weet waar je naartoe moet. Het centrum is namelijk compact en wordt helemaal omsloten door singels. De stad voelt heel knus en warm met al de grachten, schilderachtige straatjes en historische gebouwen. Je kunt nauwelijks verdwalen.”

“Maar dat wil niet zeggen dat je hier snel bent uitgekeken, want Leiden voelt ook echt stads door het grote aanbod aan cultuur en vertier. Leiden heeft tal van musea met geweldige collecties. Zo heeft Museum De Lakenhal altijd onweerstaanbare exposities met oude en nieuwe kunst, het Rijksmuseum van Oudheden heeft specta­culaire presentaties die duizenden jaren geschiedenis beslaan, Naturalis is eindeloos fascinerend, Museum Boerhave heeft een unieke medisch-historische collectie – en zo kan ik nog wel even doorgaan. De musea liggen ook nog eens allemaal op loopafstand van elkaar.”

Mirjams top drie:

Koffie en cultuur

“Het Museum Volkenkunde is geweldig. Je kunt hier ook zonder ticket de museumwinkel in voor een leuk cadeautje. In het museumcafé kun je terecht voor heerlijke koffie en broodjes, binnen of buiten in de mooie tuin.”
Steenstraat 1, volkenkunde.nl

Tapas op het terras

“La Plancha is een Spaans restaurant waar je heerlijke tapas kunt eten op het beste terras van de stad. Hier zit je namelijk altijd in de zon. Het is hier ook lekker mensen kijken, je ziet iedereen de stad in komen bij de Morspoort.”
Morsstraat 55, laplancha.nl

Groene oase

“De Hortus Botanicus is een bijzondere plek om naartoe gaan en te ontspannen in het groen met een kop koffie.”
Rapenburg 73, hortusleiden.nl

Dit zit er in de Leiden trakteertas:

● Cadeaubon t.w.v. € 10
● Shoproute
● Parkeerkaart
● Winkelroutes met korting en nog véél meer

Bestellen? Ga dan naar Leiden.nl/margriet

Beeld | Getty Images

Ook interessant