Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Nooit meer gesjouw met koffers naar vliegveld dankzij déze nieuwe dienst

koffers.jpg

Is op vakantie gaan met een rugzak niet aan jou besteed? Dan weet je als geen ander hoe vervelend het is om elke keer weer een volle koffer mee naar het vliegveld te zeulen. Gelukkig is daar nu een heel handige oplossing voor bedacht. Reizigers kunnen voortaan na het online inchecken hun bagage thuis laten ophalen.

En dat scheelt je niet alleen een hoop gesjouw, maar bespaart je ook nog eens tijd: je hoeft namelijk niet meer aan te sluiten in de lange wachtrij bij de incheckbalie.

Beveiligde dienst

Reizigers die online hebben ingecheckt kunnen vervolgens ook de optie kiezen om hun bagage thuis te laten ophalen. De koffers worden dan naar het vliegveld gebracht en aan boord gebracht. Bij Corendon, FedEx en Luggage Care kun je vanaf vandaag gebruik gaan maken van deze nieuwe online dienst van ‘Luggo’. Bang dat er onderweg iets met je bagage kan gebeuren hoef je niet te zijn. Luggo brengt de koffers namelijk via een beveiligde verzenddienst naar het vliegtuig. Via een app kun je je koffer vervolgens volgen.

Lees ook
Waarom je op het vliegveld altijd een zonnebril zou moeten dragen

Geen lange wachtrijen meer

De dienst is op dit moment alleen nog beschikbaar voor reizigers die hun tickets bij Corendon hebben geboekt en vanaf luchthaven Schiphol vertrekken. Later wordt dit ook mogelijk voor passagiers die vanaf luchthaven Maastricht-Aachen vliegen. Volgens Corendon is deze dienst zeker tijdens de coronacrisis een meerwaarde. “We voorkomen wachtrijen bij de incheckbalies”, zo vertelt Steven van der Heijden van Corendon. “Dit vermindert het contact met grondpersoneel en andere passagiers. Dit initiatief moet ertoe bijdragen dat mensen in de anderhalve meter-samenleving veilig en verantwoord op vakantie gaan.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant