Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Waarom kun je nog niet naar Turkije op vakantie?

niet-op-vakantie-naar-turkije.jpg

De zomervakantie staat bijna voor de deur en de grenzen van veel populaire vakantiebestemmingen zijn weer open. Toch blijft een vakantie naar een Turkse kustplaats nog even uit. Maar waarom kun je nog niet naar Turkije op vakantie?

Dit is de reden dat Turkije nog op code oranje blijft staan. 

Niet op vakantie naar Turkije

Naast Frankrijk, Spanje en Italië is ook Turkije voor veel Nederlanders een populaire plek om vakantie te vieren. Een paar jaar geleden gingen hier bijna een half miljoen Nederlandse vakantiegangers naartoe. Maar ondanks dat het land weer uit de lockdown is, toeristen weer welkom zijn en er weer vluchten naar het land gaan, blijft het reisadvies voor Turkije nog steeds code oranje. Dat houdt in dat er in dit land ernstige veiligheidsrisico’s zijn, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt daarom aan alleen naar een land met code oranje te gaan als dit echt noodzakelijk is. En hoe belangrijk je vakantie vieren ook vindt, dat soort tripjes vallen daar niet onder. 

Reisadvies versoepelen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil het reisadvies voor verschillende landen stapsgewijs versoepelen. Dit omdat de situatie in landen met de dag kan veranderen. In de komende weken zal er worden gekeken of landen zoals Turkije van code oranje naar code geel kunnen. Dat hangt af van de gezondheidssituatie en de coronamaatregelen in een land. Ook moet eerst met andere Europese landen worden afgestemd of grenzen tot andere landen weer open mogen. 

Lees ook: Naar welke landen mag je straks wél op vakantie? ANWB komt met handige reiswijzer

Corona-controle 

Wil je toch naar Turkije op vakantie? Let dan even goed op. Het kan namelijk zijn dat je verzekering door het negatieve reisadvies niet meer geldig is. Daarnaast kan Nederland ervoor kiezen om het land weer op slot te doen, waardoor je moeilijker terug naar huis kunt komen. Daarnaast krijg je bij aankomst in Turkije een temperatuurcheck en bij klachten ook een verplichte coronatest. Verder moet je een verplichte gezondheidsverklaring bij je hebben als je terugvliegt naar Nederland en moet je twee weken in quarantaine. Misschien kun je daarom voorlopig toch nog maar even wachten voor je een vakantie naar Turkije boekt. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | RTL Nieuws, Nederlandwereldwijd
Beeld | iStock

M27

Margriet 27 ligt in de winkel! Met deze week Isa Hoes en Medina Schuurman, een low carb weekmenu en nog veel meer leuks. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant