Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dít zijn de mooiste plekken in Nederland om minimaal anderhalve meter afstand te houden

dit-zijn-de-mooiste-plekken-in-nederland-om-minimaal-anderhalve-meter-afstand-te-houden.jpg

De anderhalvemetersamenleving is het nieuwe normaal in Nederland, daar moeten we ons allemaal aan houden. De hele dag binnen zitten hoeft natuurlijk niet, dat is ook helemaal niet goed voor de mens. Zo af en toe naar buiten gaan voor een wandeling of fietstocht is erg goed voor je.

Hierbij de mooiste plekken in Nederland om naartoe te rijden waar je een mooie wandeling kunt maken.

Het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is maar liefst 3x groter dan Central Park in New York. Hier kun je dus uren wandelen en voldoende afstand houden van elkaar. Er zijn tientallen routes door het bos die je elke keer kan afgaan in alle rust, het wordt niet snel saai dus.

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug kent heel veel mooie wandeltochten. Deze wandelingen gaan heuvel op en heuvel af, goed voor de conditie. Met een lentezonnetje is een urenlange wandeling in dit gebied een heel fijn uitje.

Lees ook: Met hoeveel mensen mag je in een auto zitten? Dit zijn de regels

De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een fijn wandelgebied: mooie lange bomenlanen, heidevelden en de kans op het zien van herten en ander wild. Je komt er helemaal tot rust. In principe kun je het park het hele jaar door bezoeken, wel moet je een kleine entree betalen. Dit wordt gebruikt voor het beheer en het in stand houden van het nationale park.

Loonse en Drunense Duinen

Dit gebied ligt tussen Tilburg en Den Bosch. Woon je hier in de buurt? Dan kun je hier heel goed naartoe rijden. Je vindt er vooral bos, heide en veel zand. Het is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa waardoor het zorgt voor een steeds veranderend landschap. Ieder bezoek maakt dit tot een nieuwe belevenis. Leuke tip: neem fietsen mee en doe de fietsroute. Je fietst niet alleen door de prachtige duinen en door de heidevelden. Je komt ook langs lokale boeren, tuinders en winkeliers die hun verse producten rechtstreeks van het land aanbieden.

De Bossen van het Loo

Een prachtige wandeltocht door De Bossen van het Loo maak je in Apeldoorn. Loop je het ene moment nog onder hoge beuken, het volgende moment trek je door dichte eikenbossen, volop bosbessenstruiken of lichte bossen waarin berken de boventoon voeren. Hier vind je de grootste bomen van Nederland, zoals de Douglasspar. Deze boom is ongeveer 50 meter hoog.

Maasduinen

Net voor de grens met Duitsland, vlakbij Venray, vind je de Maasduinen. Je moet er echt met de auto heen, omdat het lastig te bereiken is. Dit nationale park is waarschijnlijk wel het rustigste van allemaal: even helemaal weg, de natuur in. Vergeet je picknicktas niet mee te nemen.

Twiske-Waterland

In Twiske-Waterland kun je aan de drukte van Amsterdam ontsnappen. Geniet van al het groen in het recreatiegebied Het Twiske en ben er even helemaal uit. Of bezoek Waterland met de pittoreske dorpen, kleine slootjes en dijken. Of je nu liever wandelt of fietst, in Twiske-Waterland zijn er talloze routes die het ontdekken waard zijn.

Bron | Amayzine.nl
Beeld | iStock

Heb jij Margriet Extra: Energiek & In balans al in huis? Een inspirerende special met veel handige tips die juist nú zo goed van pas komen. Over vol energie de zomer in te gaan, rust vinden in rituelen, wandelen en yoga en nog véél meer. Haal deze editie nu in de winkel óf bestel ‘m hier veilig online (zonder extra verzendkosten).

Margriet extra 4

Ook interessant