Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Nederland fietsland: ontdek het zelf deze zomer!

woman-standing-with-vintage-bicycle-relaxing-in-summer-sunset-nature-rural-with-flying-birds.jpg

Elke zomer gaan we de wereld over op zoek naar de mooiste vakantieplekjes, maar daardoor vergeten we weleens hoe mooi ons eigen land is. We zijn een echt fietsland met bijzondere fietsroutes. Ontdek het deze zomer zelf met deze handige fietstips.

Margriet samen met ANWB

Daag jezelf uit

Overijssel is een van de leukste provincies om op de fiets te ontdekken. De provincie heeft fijne fietsknooppuntroutes en telt talloze leuke dorpjes om doorheen te peddelen of een pauze in te lassen. Niet voor niets is deze groene regio al twee keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste Fietsprovincie van Nederland’. Daag jezelf uit en pak een deel van de Sallandse Heuvelrug of rijd op je stalen ros door prachtige weidevelden in de Weerribben-Wieden.

Fietstip 1: ontdek de culinaire routes

Houd je van een pitstop op zijn tijd? In Overijssel stikt het van de leuke restaurantjes en streekwinkeltjes. Kies een paar adresjes waar je lekker culinair kunt genieten. Op anwb.nl/knooppuntenplanner zie je naast de knooppunten ook een groot aantal tips voor leuke restaurantjes onderweg, die je gemakkelijk op kunt nemen in je route.

On-Nederlands landschap

Een andere prachtige, maar wellicht iets minder ontdekte provincie om in rond te fietsen is Limburg. Het leuke aan de zuidelijkste provincie van Nederland is het afwisselende landschap; het voelt er erg on-Nederlands. Uiteraard zijn hier ook verschillende routes te vinden, zoals de Voerstreekroute of de Peel- en Maasvallei-route.

Fietstip 2: nooit meer zelf je band plakken

Ben je gereed om een avontuurlijke, landelijke of rustige route te fietsen, en ga je best ver van huis? Dan is het fijn om blij en zorgeloos op de pedalen te kunnen stappen. Met de ANWB Fietspas doe je dat ook echt. De pas geeft je namelijk recht op:

  • 24/7 pechhulp met Wegenwacht Fiets Service
  • gratis Fietscheck (soort apk) t.w.v. €25
  • korting bij honderden Gastvrij Plus-punten (horecagelegenheden)
  • 10% korting op fietshuur
  • juridisch advies bij een fietsongeval

Dat is wat je noemt écht fietsplezier!

Fietstip 3: check het fietsweer

Niets is vervelender dan door een dikke regenbui van A naar B te moeten fietsen. Check daarom van tevoren het fietsweerbericht via de site van de ANWB. Je vindt er per regio informatie over het fietsweer. Superhandig!

Kijk voor meer fietstips en -routes op: anwb.nl/fietsen/fietsroutes/zoeken. Gun jezelf de zekerheid van zorgeloos fietsplezier en schaf de fietspas aan op: www.anwb.nl/fietspas.

Ook interessant