Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Wil je natuur, cultuur en avontuur? Dan is Niederrhein jouw vakantiebestemming

header-niederrhein-vakantiebestemming-margriet-nl.jpg

Ben je weleens in Duitsland geweest, dan weet je hoe veranderlijk en overweldigend mooi het landschap bij onze oosterburen kan zijn. Vooral het gebied langs de Niederrhein, oftewel de Nederrijn, is zeker een tripje waard! 

Margriet in samenwerking met Niederrhein Tourismus

Niederrhein is populair onder fietsers

De Niederrhein is een van de meest populaire fietsregio’s in Duitsland. Ben je een echte fietsfanaat, dan hoef je helemaal niet ver de grens over om deze prachtige fietsroute te ontdekken. Nog geen halfuur bij Venlo vandaan ligt de NiederRhein-route. Met meer dan 2.000 kilometer aan bewegwijzerde paden biedt deze route voor elk wat wils.

Lekker de natuur in

Ben je een wandelaar pur sang? Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het veranderlijke landschap tussen de Rijn en de Maas. In de wijk Heinsberg, in het meest westelijke puntje van Duitsland, word je omringd door prachtige heidevelden. Ga je verder naar het noorden, dan ontdek je, in de wijk Viersen, een verrassend stukje natuur waar je rond Venekoten de enige jeneverbessenheide van de Beneden-Rijn vindt.

Fietsers zitten in de berm

Dieren spotten

Houd je van een beetje meer avontuur en gaan de (klein)kinderen mee? Zorg er dan voor dat je natuurpark Schwalm-Nette niet overslaat. De grandioze landschappen rond de Krickenbeckermeren zijn belangrijke habitats voor zeldzame dieren en planten. Dat is nog eens een leuke plek om op ontdekkingstocht te gaan! Er is sowieso ontzettend veel te beleven voor de kids. Neem ze mee naar het LVR-Archeologisch Park Xanten en ze zijn uren zoet. Hier wandel je tussen de gereconstrueerde gebouwen en originele resten van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana.

De geschiedenis van Niederrhein

Vraag je je tijdens het fietsen af hoe ze vroeger het leven in Nederrijn ervoeren? Neem dan een kijkje in het Niederrheinische Freilichtmuseum. Daar kun je met eigen ogen zien hoe men vroeger leefde. Hier bezoek je oude boerderijen, vakwerkhuizen en werkplaatsen die specifiek in deze regio werden bewoond en gebruikt.

Cultuurfreaks opgelet

Museumpje pakken tijdens de vakantie? In het Heinsbergdistrict staat het oude spoorwegmuseum of breng een bezoekje aan het mijnmuseum Schacht 3 in Hückelhoven waar de geschiedenis van de mijnbouw ondergronds tot leven komt. In het Schloss Moyland museum vind je met ongeveer 6.000 exemplaren de grootste collectie werken van de wereldberoemde kunstenaar Joseph Beuys.

Schloss Moyland

Tip voor fijnproevers: lekker eten doe je in het gastronomische stadje Wassenberg

En we gaan nog niet naar huis..

Of je nu actief wilt zijn of juist ontspanning zoekt in de natuur, geïnteresseerd bent in kunst en cultuur of de regionale specialiteiten wilt proeven, het kan allemaal in de Niederrhein. Meer weten over de regio? Kijk op de website van Niederrhein.

Ook interessant