Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

3 x leuke stedentrips met je vriendinnen

stedentrip-gent.png

Stedentrips zijn altijd leuk. Vooral als je met vriendinnen gaat. Eindeloos kletsen, koffie drinken, shoppen en musea bezoeken: je komt vaak tijd tekort. Bovendien houd je er een mooie herinnering aan over. Maar waar ga je naartoe? 

Gent

Antwerpen kennen we inmiddels wel, maar wat dacht je van Gent? Deze gezellige Belgische stad is de moeite waard als stedentrip én gemakkelijk met de auto te bereiken. Wat je absoluut niet mag overslaan als je eenmaal in het historische hart van de stad bent, is de Sint-Bataafskathedraal met het wereldberoemde veelluik Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Indrukwekkend! Doordat het centrum autovrij is, kun je er heerlijk rondslenteren. Volop genieten is het ’s zomers met een Belgische biertje op een van de terrasjes op de Korenmarkt of het Sint-Baafsplein. Bewonder ook zeker de eeuwenoude trapgevelhuisjes aan de Koren- en Glaslei. Voordat je het weet is de dag voorbij…

wenen

Wenen

Wil je met het vliegtuig naar een mooie stad? Dan is Wenen een aanrader. In de Oostenrijkse hoofdstad – waar je binnen twee uur naartoe vliegt – kom je ogen en oren tekort. Als je een bezoek brengt aan De Hofburg, het winterpaleis van Sissi, is de toon van de stedentrip al gezet en ervaar je meteen de rijkdom van de stad. Proef in een van de beroemde koffiehuizen de Sachertorte of drink er een Wiener Melange. Houd je van opera, dan ben je in Wenen ook helemaal in je sas. In de Wiener Staatsoper, geopend in 1869, kun je vlak voor een voorstelling nog een kaartje kopen voor weinig geld. Wil je voor thuis een souvenir meenemen? Bezoek dan een van de kitsch-free souvenirs waar je niet-standaard cadeautjes aantreft.

stedentrip-den-bosch

Den Bosch

In Nederland zijn er ook tal van steden die geschikt zijn voor een stedentrip. Denk bijvoorbeeld eens aan Den Bosch. Alleen de beroemde Bossche Bollen zijn al een reden om naar de hoofdstad van Noord-Brabant te rijden. Als je door de stad slentert, ontdek je al snel het verleden van de stad. De aarden wallen en bastions doen denken aan de tijd dat de stad werd beschermd tegen legers en plunderaars. Ook de laatgotische Sint-Janskathedraal, het classicistische stadhuis en het oude bakstenen huis ‘De Moriaan’ doet herinneren aan vervlogen tijden. Net als de straatjes met pakhuizen en koopmanswoningen. Is het tijd voor lunch? Geen probleem. Bourgondisch genieten staat hier voorop, dus goede restaurants in overvloed.

Wil je Den Bosch bezoeken? Margriet heeft op dit moment een mooie aanbieding voor je!

Naar welke stad zou jij graag naartoe willen met een vriendin? 

Ook interessant