Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Zes bestemmingen waar het in december warmer is dan 20 graden

zes-bestemmingen-waar-het-in-december-lekker-weer-is.jpg

Nu de dagen kouder worden, krijgen we steeds meer zin om naar een warm oord te vluchten voor een lekkere zonvakantie. Zie je dat ook wel zitten?

We hebben zes bestemmingen op een rij gezet waar het in december heerlijk warm is.

1. Lanzarote, Canarische Eilanden

Gemiddelde temperatuur: 21 graden

De optie die het dichtst bij huis is, is Lanzarote. Papagayo Beach (foto), cactuswalhalla Jardín de Cactus en Timanfaya National Park zijn aanraders. Op de andere Canarische Eilanden, zoals Fuerteventura, is het ook heerlijk weer in december.

2. Kaapstad, Zuid-Afrika

Gemiddelde temperatuur: 27 graden

Het is sowieso een goed idee om naar Kaapstad te gaan, maar in december al helemaal. De prachtige stranden, wijngaarden en de bergen op de achtergrond doen je winter blues in één klap verdwijnen.

3. Marrakech, Marokko

Gemiddelde temperatuur: 20 graden

Het mag dan wel winter zijn, een korte vlucht naar Marokko brengt je naar een andere wereld. Marrakech is hectisch en je zult veel indrukken opdoen, maar in één van de prachtige riads kom je heerlijk tot rust.

4. Cuba, Caraïben

Gemiddelde temperatuur: 27 graden

Havana is een spectaculaire stad, maar als je richting de bergen in het oosten gaat ontdek je weer een hele andere kant van het land. Sla ook zeker Baracoa en Santiago de Cuba – in het zuiden van het eiland – niet over.

5. Merida, Mexico

Gemiddelde temperatuur: 31 graden

Tulum, Cancún en Playa del Carmen zijn prachtige plekken aan de kust in Yucatán, Mexico. Maar als je in plaats daarvan naar Mérida gaat, heb je het beste van alles: Maya-ruïnes, een prachtige stad, jungle én het strand op korte afstand.

6. Koh Samui, Thailand

Gemiddelde temperatuur: 27 graden

Alleen al bij het zien van deze foto kom je tot rust, laat staan als je er écht bent. Met een lekker warm zonnetje, een aangename temperatuur, witte stranden en helderblauw water is het hier puur genieten.

Waar zou jij wel heen willen in december?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Condé Nast Traveler
Beeld | Getty Images, iStock

Zin in een uitje dichter bij huis? Kom dan naar Margriet Winterfair. Profiteer (nu het nog kan) van €4 korting en bestel direct kaartjes voor maar € 16,50 i.p.v. € 20,50!

 

Ook interessant