Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Wat is jouw favoriete strand?

schoonste-strand.png

Het strand is niet alleen een plek waar je tot rust komt, maar ook een van de geliefde bestemmingen in de zomer. Vooral met hoge temperaturen rijden we af en aan naar de kust voor wat verkoeling. Naar welk strand ga jij altijd?

Elk jaar stromen de stranden weer vol en gaan we massaal genieten van zon, zee en zand. Gelukkig kan dat steeds veiliger, want uit onderzoek van Nederland Schoon blijkt dat onze stranden – de Nederlandse kust heeft er honderden – steeds schoner worden. Steeds minder zwerfaval wordt er gevonden, zoals plastic, glas en rondslingerende blikjes.

Zorgen dat jouw favoriete strand in de top 10 van schoonste stranden komt? Breng dan nog tot 10 augustus jouw stem uit.

Schone stranden

Hoe komt het dat de Nederlandse stranden steeds schoner worden? Het antwoord daarop komt van de Supporters van Schoon. Zij zetten zich in voor het schoonhouden van heel Nederland en dus ook voor de stranden. Inmiddels zijn ze al met drie miljoen mensen. Om ervoor te zorgen dat de stranden nóg schoner worden, wordt jaarlijks de Schoonste Stranden-verkiezing gehouden. Inmiddels hebben de ANWB-inspecteurs vijftig schone stranden langs de Nederlandse kust genomineerd die meedingen naar een plekje in de Schoonste Stranden Top 10.

Vorig jaar stonden er in de Top 10 maar liefst negen stranden uit Zeeland en een uit Noord-Holland. Winnaar was het strand van Domburg.

Stem op jouw favoriete strand!

Wil je dat jouw favoriete strand in de Top 10 komt? Stem dan nog tot 10 augustus op jouw favoriet.  

Ook interessant