Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dit bloementapijt in Japan is bijna te mooi om waar te zijn

dit-bloementapijt-in-japan-is-bijna-te-mooi-om-waar-te-zijn.jpg

‘Reizen Waes’ is een Belgisch televisie programma – ook te zien op NPO 3 – waarin Tom Waes afreist naar Japan. Hij bezoekt daar de meest toeristische attracties en maakt onder andere een tussenstop in de havenstad Hitachinaka.

In deze havenstad bevindt zich het Hitachi Seaside Park waar je een prachtig en kleurrijk bloementapijt kunt bewonderen dat rechtstreeks uit onze dromen lijkt te komen. 

Sprookjesbos

Het park in Japan trekt elk jaar duizenden toeristen die er wandelen en picknicken om te genieten van het fantastische uitzicht. Ook kun je er in een reuzenrad stappen waarin je uitkijkt op maar liefst 5 miljoen bosliefjes. Deze bloemen maken het park populair, omdat ze het domein elke lente omtoveren tot een sprookjesbos.

Coronacrisis

Dit jaar kon door de coronacrisis het park amper bezocht worden door toeristen. Het resultaat? Het Japanse bloementapijt staat er nog prachtig bij en is niet vertrapt door bezoekers die per se een foto wilden maken middenin het veld. De bosliefjes staan nu dan ook mooier in bloei dan ooit tevoren.

https://www.instagram.com/p/CBLAvAiJogl/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees ook: Op deze toeristische plekken in Nederland is het (nu nog) hartstikke rustig

Dichterbij huis

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Japan af te reizen om een gelijkwaardig bloementapijt te kunnen bewonderen. Bij onze zuiderburen in België kun je een bezoekje brengen aan het Hallerbos waar je in één van deze sprookjesachtige tuinen van België kunt fietsen, wandelen of picknicken.

Het nieuwe seizoen van Reizen Waes is vanaf vrijdag 12 juni wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Getty Images
Beeld | iStock

Er ligt een nieuwe Margriet in de schappen! Met héél veel tips om je lijf in topvorm te houden en nog veel meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant