Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Is jouw vakantie voorbereiding veel gedoe?

buikgriep-vakantie.png

Een gezellig dagje uit of op vakantie; heerlijk! Toch blijkt uit onderzoek dat de voorbereiding als veel gedoe wordt ervaren. Hoe bereid jij je voor op een dagje uit of vakantie deze zomer? Hoe zorg jij ervoor dat je geen spullen vergeet?

Hettestpanel.nl deed onder 1.122 personen onderzoek naar de vakantie voorbereiding. Ook al lijkt vakantie één en al vrijheid en blijheid, toch vindt maar liefst 44% een vakantie voorbereiden gedoe. Voor jonge ouders ligt dit zelfs op 49%. Bijna een kwart van de ondervraagden ervaart ook de voorbereidingen van een gezellig dagje uit als dezelfde rompslomp.

Oeps, vergeten!

Maar waar zit nou al dat gedoe in? Het goed voorbereiden van een dagje uit en geen spullen vergeten is voor 25% het belangrijkste. Spullen als zonnebrand, fototoestel en een boek of e-reader vindt men het meest belangrijk om mee te nemen op vakantie. Een tandenborstel, zonnebrand of zonnebril worden tot ieders irritatie juist het meest vergeten.

Voorbereiden

Gemiddeld start bij 71% een week tot een paar weken van te voren met de voorbereiding. Om niets te vergeten wordt er door wel 86% gebruik gemaakt van een checklist. Gemiddeld doet men vier volle dagen over de vakantie voorbereiding. Deze voorbereiding bestaat onder andere uit het doen van vakantie-inkopen, tas inpakken, activiteiten kiezen en de auto inladen. Ter voorbereiding van de vakantie of het dagje uit worden (door maar liefst 61%) er ook nog eens even tenminste drie winkels bezocht. De supermarkt (88%), drogist (86%) en het warenhuis (41%) zijn daarbij favoriet. Rennen en vliegen, dus.

Vanuit huis

Hectiek alom in de voorbereiding naar de vakantie! Wil je dat de voorpret (en dus gemak) wat meer voorop staat? Deze tips helpen je een handje.

1. De vertrouwde checklist. Begin al een tijd van te voren. Maak je checklist op je telefoon zodat je het altijd bij je hebt als je onderweg bent en je iets te binnen schiet.

2. Shop online. Dit scheelt je véel tijd. Zo kun je ongestoord je vakantie aankopen bekijken, uitzoeken en bestellen (en gemakkelijk ruilen). En vergeet je wat? Dan bestel je gewoon (zonder tijd te verliezen) nogmaals. Artikelen in de bovenstaande winkel top 3 zijn bijvoorbeeld allemaal te bestellen bij Bol.com. Dat scheelt je dus vele winkels bezoeken in één simpele handeling!

3. Leg gedurende de weken tot aan je vakantie steeds wat klaar op dezelfde plek in de kast. Dit wordt je ‘vakantie-plank’. Elke keer als je bijvoorbeeld de was opvouwt en er iets tussen ziet wat je ook mee wilt nemen op vakantie kun je dit vast klaarleggen op de plank. Zo  hoef je het niet last minute nogmaals te wassen en vergeet je het niet mee te nemen. Plank gevuld? Dan is je koffer ook al bijna gepakt!

 

 

 

Ook interessant