Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Word jij bespied in je hotelkamer of Airbnb? Zo kom je erachter

word-jij-bespied-in-je-hotelkamer-of-airbnb-zo-kom-je-erachter.jpg

Als je in een hotelkamer overnacht of een appartement van iemand huurt via Airbnb, geniet je waarschijnlijk volop van alle privacy die je hebt. Althans, dénkt te hebben. Want volgens een populaire TikTokker kan dat vies tegenvallen.

Marcus Hutchins, een bekende tech-TikTokker met ruim 200.000 volgers, stelt dat er soms verborgen camera’s in hotelkamers en Airbnb’s geplaatst zijn.

Bespied in je hotelkamer

Niet bepaald een fijn nieuwtje, maar gelukkig laat hij ook weten hoe je die camera’s ontdekt. Voortaan dus maar even een rondje doen voordat je je installeert in je hotelkamer.

Allereerst moet je volgens Hutchins zoeken naar apparaten die geplaatst zijn op plekken waarvandaan iemand kan meekijken. Dat kan bijvoorbeeld een brandalarm zijn dat boven het bed hangt. Door een lichtje te schijnen op het apparaat, kun je de lens van een verborgen camera herkennen aan een blauwe reflectie.

Cameralampjes

Ook op bijvoorbeeld een digitale wekker kun je een lichtje schijnen om een eventuele camera te ontdekken. Geen (zak)lampje bij de hand? Gebruik dan gewoon die op je smartphone. Als je ’s avonds de lichten uit doet, kun je tevens cameralampjes zien branden. Maar dat het donker is betekent helaas niet dat er niks gefilmd kan worden: er zijn ook camera’s met night vision. Check dus altijd alle verdachte gaatjes of apparaten die bijvoorbeeld richting bed of douche staan, adviseert de TikTokker.

Lees ook: Zó vies zijn hotelkamers in Nederland, blijkt uit onderzoek

Bron | TikTok, Metronieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant