Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Indrukwekkende grotten en een prachtig uitzicht: hier wil je naartoe

kufstein.jpg

– Margriet in samenwerking met Oostenrijks Toeristenburo

Oostenrijk is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je op zoek bent naar een kindvriendelijke vakantie. Maar afgelopen maand bezocht blogger Laura van chickslovelittleones.com de omgeving van Kufstein en daar werd zij positief verrast.

Het Alpenland staat bekend om haar mooie natuur: uitgestrekte bossen en imposante bergen. De perfecte plek voor de kinderen om lekker te ravotten dus. Maar in de regio Kufstein is nog veel meer te doen. Van een dierentuin middenin het bos tot typisch Oostenrijkse ‘Strandbäder’.

Met de Brandenberger Alpen ten westen en het Kaisergebergte ten oosten van de stad fungeert Kufstein als toegangspoort tot het Inntal.

Exotisch uitstapje
De dierentuin Raritätenzoo Ebbs ligt aan de voet van de berg Zahmer Kaiser in een bosrijke omgeving. Met zo’n 500 exotische dieren kijk je er je ogen uit. De dierentuin richt zich op het (be)houden van zeldzame, bedreigde vogelsoorten en de berberapen zijn de onbetwiste publiekslievelingen. Laura: “Je kunt er allerlei soorten vogels, aapjes, wolven, otters en schildpadden spotten, maar je vindt er ook konijnen en kippen. Leuk met zowel kleine als wat oudere kinderen.”

Koninklijk uitzicht
Wil je samen met de (klein)kinderen een dagje cultuur snuiven? Middenin Kufstein vind je de mooie Kufsteiner Vesting, dat al meer dan 800 jaar majesteitelijk boven de binnenstad uittorent. Het is niet alleen hét symbool van Kufstein, er is ook een museum. Direct bij de ingang kun je hier even lekker rondneuzen en vervolgens de lift omhoog nemen. Eenmaal boven spot je eeuwenoude kanonnen, neem je een kijkje in de grotten en kijk je uit over de hele stad. Tip: check de agenda van de vesting, want de vesting doet ook dienst als decor voor theater- en concertvoorstellingen en de operettezomer in Kufstein.

Spot eeuwenoude kanonnen, neem een kijkje in de grotten en kijk uit over de hele stad.

Festung Kufstein1(c)Kufsteinerland

Beeld: Kufsteinerland

Strandbad Thiersee
Oostenrijk heeft geen kustlijn, maar je kunt er wel degelijk naar het strand! Je gaat hier naar een ‘Strandbad’. Dit is een plek aan een meer, soms met zwembad, met bijgelegen grasveldje waar je heerlijk kunt relaxen en zwemmen. Laura bezocht Strandbad Thiersee. Dit is een van de zuiverste meren in Oostenrijk en bovendien lekker warm met haar 24 graden. Laura: “Strandbad Thiersee is een rustgevende plek met supermooi blauwgroen water en uitzicht op de bergen, waar zowel jij als je kinderen heerlijk kunnen genieten.”

Ga je in Spanje of Italië naar het strand, in Oostenrijk ga je naar een ‘Strandbad’.

Thiersee

Beeld: chickslovelittleones

Traditioneel diner
Bij een fijne vakantie hoort natuurlijk lekker eten. Zeker na een stevige wandeling of uitdagende fietsroute kun je wel wat nieuwe energie gebruiken. “Voor een traditionele Oostenrijkse lunch of smakelijk diner zit je goed bij Sattlerwirt in Ebbs (vlakbij de dierentuin). Of je kunt heerlijk op het terras zitten van de Goldener Löwe, een traditioneel restaurant in het centrum. Voor een meer gevarieerde menukaart met daarop overheerlijke Flammkuchen kun je terecht bij Purlepaus”, aldus Laura.

Vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk is de perfecte bestemming voor het maken van gezamenlijke vakantieherinneringen. Het is een plek waar het hele gezin op z’n plek is en zich goed voelt. In een speciale reisrubriek, die we samen met het Oostenrijks Toeristenburo lanceren, volgen we 2WMN.nl, Travelvalley.nl, Moodkids.nl en Chickslovelittleones.com. Zij bezoeken uiteenlopende regio’s van Oostenrijk, om leuke tips te verzamelen. Hier kun je tips van alle regio’s vinden.

logo

Beeld: iStock

Ook interessant