Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dit zijn de mooiste kastelen in Gelderland

jdp9180907-9922.jpg

Vroeger zagen we ze in sprookjes, kastelen. Het heeft iets magisch, het betovert je. Nederland kent vele kastelen, vooral in de Gelderse streken en er is van alles te beleven. Je kunt er prachtige kunstcollecties en interieurs bekijken. Een wandeling maken door de tuinen, dineren met verse producten en je wanen in luxe door te overnachten in een kasteeltoren. Met wie ga jij naar één van deze kastelen?

Margriet samen met Gelderse streken

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Dit landgoed is een heerlijke plek om een paar dagen naar toe te gaan. De herfst is natuurlijk het seizoen waarin de natuur ontzettend mooie kleuren krijgt. Geniet van de omgeving door te gaan wandelen of fietsen. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar, voor ieder wat wils. Je kunt er heerlijke pannenkoeken eten bij Restaurant De Stapelbakker, waar zoveel mogelijk gekookt wordt met de biologische landgoedoogst en streekproducten uit de nabije omgeving. Niet alleen erg lekker, maar ook goed voor het milieu. En die producten van het land zijn ook te koop bij De Landgoedwinkel, lekker voor thuis!

Landgoed Huis Sevenaer

In het oude Polderhuis op het Landgoed Huis Sevenaer, aan de Markt 25 is Restaurant Eet-Lokaal gevestigd. Hier kun je proeven wat de regio allemaal te bieden heeft. Het bijzondere is dat wekelijks vrijwilligers van het Landgoed Huis Sevenaer de door hen geteelde groenten en fruit met een kruiwagen naar het restaurant brengen. Je kunt er terecht voor een heerlijk home-made taartje bij je koffie, een lekkere lunch, borrel of diner. En de verse groenten en fruit kun je tot eind oktober kopen in de moestuin van het landgoed.

Kasteel Huis Bergh

Een nachtje (of twee) er tussenuit? In Kasteel Huis Bergh kun je overnachten in één van de twee kasteeltorens, als een echte prinses. Het kasteel ligt aan de rand van het stadje ’s-Heerenberg, op het landgoed kun je niet alleen slapen, maar ook kunst bekijken. In het kasteel kun je namelijk de unieke kunstcollectie van Jan Herman van Heek bekijken. Leuk voor een romantisch weekendje weg!

Kasteel Engelenburg

Golfliefhebber en gek op Zuid-Afrikaanse wijnen? Dan kun je hier je hart ophalen. Dit kasteel is een bijzonder hotel dat beschikt over een golfbaan. Het is gelegen aan de rand van de Veluwe tussen Apeldoorn en Arnhem. Het beschikt over een middeleeuwse kelder met een heerlijke collectie Zuid-Afrikaanse wijnen. Door de slotgracht om het kasteel waan je je in een echt sprookje. De plek om even helemaal bij te komen.

Kun je niet genoeg krijgen van de mooiste landgoederen en kastelen? Wil je meer weten over bovenstaande kastelen in de Gelderse streken? Bekijk hier de kaart met locaties, inspirerende video’s en ontdek de mooiste fietsroutes. Veel plezier!

Ook interessant