Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

5x waarom je in de winter op vakantie wilt naar Fuerteventura

5x-waarom-je-in-de-winter-op-vakantie-wilt-naar-fuerteventura.jpg

Zodra de dagen donkerder, korter en kouder worden zoals nu, snakken velen van ons naar een (winter)zonvakantie. Fuerteventura is het perfecte eiland om in de winter te bezoeken.

We leggen je uit waarom je nú wilt boeken.

1. Aangename temperatuur

In Nederland zal de temperatuur de komende maanden steeds verder richting (en onder) het vriespunt zakken, maar op Fuerteventura is de temperatuur het héle jaar door aangenaam. Hoe lekker is het als je in het vliegtuig stapt als het vriest in Nederland, en uitstapt met twintig graden? Ook is er geen enkele Europese vakantiebestemming waar meer zonuren gemeten worden dan op Fuerteventura, dus je zult gegarandeerd genoeg vitamine D binnenkrijgen.

2. Niet ver vliegen

Als je in de winter de zon wilt opzoeken, moet je vaak best een reis maken. Voor Thailand, Curaçao of Bali bijvoorbeeld zit je al gauw uren in het vliegtuig, maar als je naar een Canarisch eiland zoals Fuerteventura gaat, ben je al binnen vier à vijf uur op je bestemming. Des te meer tijd heb je om van de zon te genieten.

3. Stranden

Voor parelwitte stranden en een lichtblauwe zee hoef je niet naar Aruba of Curaçao, want op Fuerteventura vind je ze ook gewoon. Daarom wordt het eiland geheel terecht de Caribbean van Europa genoemd. Vanwege de variëteit aan stranden is er voor ieder wat wils: van rustige baaitjes tot ruige surfstranden. (Tip: rijd ook zeker door de zandduinen bij het dorp Corralejo. Daar heb je het gevoel door een woestijnlandschap te rijden en vind je stranden zoals op onderstaande foto vlak naast de weg.)

Lees ook
5 redenen waarom vitamine D (de zon) zo goed voor je is

4. Natuur

Niet alleen de stranden op het eiland zijn indrukwekkend, ook de natuur zal je verrassen. Vanwege de vulkanische oorsprong, is het rijden door het heuvel- en bergachtige landschap prachtig. Je wordt op veel plekken getrakteerd op een waanzinnig uitzicht. Een auto huren om het eiland te verkennen is dan ook een aanrader.

5. Rust

Fuerteventura is (nog) niet zo druk als de bekendere Canarische eilanden Tenerife en Gran Canaria, en daardoor is het er op veel plekken heerlijk rustig. Als je lekker even wilt bijkomen en genieten van de zon, zit je hier helemaal goed.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Kirsten Zijderveld
Beeld | Getty Images, iStock

Heb jij nog geen kaarten voor Margriet Winterfair? Profiteer (nu het nog kan) van €4 korting en bestel ze direct voor maar € 16,50 i.p.v. € 20,50!

Ook interessant