Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Frankrijk scherpt inreisbeleid voor Nederlanders aan: let op déze nieuwe regel

testbewijs-vakantie-frankrijk.jpg

Heb je een vakantie naar Frankrijk op de planning staan? Let dan goed op, want het land scherpt het inreisbeleid aan. Vanaf vannacht al geldt er een belangrijke nieuwe regel over het testbewijs voor Nederlanders.

Dit heeft alles te maken met het stijgend aantal besmettingen, zeker in Nederland.

Code rood voor Nederland

Donderdag kleurde Nederland rood op de Europese coronakaart. Deze wordt gemonitord door de Europese gezondheidsdienst European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Het aantal besmettingen stijgt de afgelopen weken flink in Nederland, met als gevolg dat het ECDC code rood voor ons land afkondigde. Groningen kleurt nu zelfs dieprood op de kaart, omdat de uitbraak daar naar verhouding het ergst is. Landen kunnen op basis van de kaart besluiten om de regels voor bijvoorbeeld Nederlanders aan te passen. En dat doet Frankrijk nu ook. Lees dit dus even goed als je binnenkort naar Frankrijk gaat.

Frankrijk strenger over testbewijs

Ben jij inmiddels minimaal twee weken geleden volledig gevaccineerd (dus met twee prikken van Pfizer, Moderna of AstraZeneca of één prik van het Janssen-vaccin)? Dan ben je met je Digitale Corona Certificaat gewoon welkom in Frankrijk. Maar ben jij niet of nog niet volledig gevaccineerd, dan moet je opletten. Vanaf vannacht moet je dan namelijk een negatieve coronatestuitslag van maximaal 24 uur oud kunnen aantonen op vliegvelden, treinstations en autowegen. Hiervoor mocht dat testbewijs nog 72 uur oud zijn, maar die periode wordt dus ingekort. Het mag een PCR- of antigeentestuitslag zijn.

Lees ook:
Hoe staat het er nu voor met de corona-blaastest?

Die regel geldt overigens niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor reizigers uit Cyprus, Griekenland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Lees hier meer over het huidige reisadvies voor en regels in Frankrijk.

Duitsland

Ook Duitsland is per 18 juli strenger voor Nederlandse reizigers. Wil je naar Duitsland, dan zul je je eerst moeten aanmelden op de site www.einreiseanmeldung.de. Je kunt hier jouw negatieve testresultaat, (digitale) vaccinatiebewijs of herstelbewijs uploaden. De aanmeldbevestiging die je dan krijgt, moet je met je meenemen en aantonen als de Duitse politie hierom vraagt. Lees hier meer over het inreisbeleid in Duitsland.

Bron | NOS, Rijksoverheid, nederlandwereldwijd.nl
Beeld | Getty

Ook interessant