Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Op vakantie naar Frankrijk? Van mondkapje tot afstand: dit zijn de regels

coronaregels-in-frankrijk.jpg

Ga je deze zomer nog op vakantie? Let dan goed op. Hoewel de meeste populaire bestemmingen in Europa weer vakantiegangers ontvangen, ligt een tweede golf nog steeds op de loer. Ga je dit jaar bijvoorbeeld naar Frankrijk, dan zijn dít de coronaregels waar je rekening mee moet houden. 

Zo is het mondkapje vanaf aankomende week ook in Frankrijk weer verplicht. Voeg ‘m maar vast toe aan je paklijst. 

Coronaregels op vakantie in Frankrijk 

Net als in Nederland gelden er ook op vakantie in Frankrijk dezelfde coronaregels omtrent hygiëne. Oftewel: regelmatig grondig je handen wassen, ontsmettingsmiddelen gebruiken, niezen en hoesten in je elleboog en geen handen schudden. Daarnaast moet ook hier voldoende afstand worden gehouden, al is dit in tegenstelling tot in Nederland maar 1 meter in plaats van ‘onze’ 1,5 meter. Ben je met een groep op vakantie? Let dan goed op. In Frankrijk is groepsvorming tot maximaal tien personen toegestaan. Voor meer dan tien mensen heb je een vergunning nodig. 

Mondkapje op 

Als je een vakantie naar Frankrijk op de planning hebt staan, sla dan ook maar vast een aantal mondkapjes in. Het dragen daarvan is namelijk verplicht in alle publiek toegankelijke gebouwen en het openbaar vervoer. Naast de supermarkt, zal je dus ook als je een middagje wil shoppen, in een café of restaurant wil zitten of als je een toeristische attractie zoals een museum bezoekt een mondkapje op moeten. Dit geldt voor iedereen vanaf elf jaar en ouder.

Lees ook: Wat moet je doen als je vakantiebestemming ineens code oranje krijgt?

Met de auto op vakantie

Ga je met het vliegtuig naar Frankrijk? Dan zal je ook tijdens de vlucht een mondkapje moeten dragen. Wanneer je met de auto op vakantie gaat met mensen buiten je huishouden, dan is het in Frankrijk niet verplicht een mondkapje te dragen, al wordt dit wel aangeraden.  

Naar het strand of zwembad

Je kunt tijdens je vakantie naar Frankrijk ondanks de coronaregels nog steeds een dagje naar het strand. Maar lokale autoriteiten mogen het strand wel afsluiten als het te druk is en de afstand tussen de badgasten niet bewaard kan worden. Ook de meeste zwembaden in Frankrijk zijn weer open. Hierbij wordt een maximaal aantal bezoekers gehanteerd. Elke persoon moet vier vierkante meter vrije ruimte hebben in en rondom het zwembad. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | NU.nl, ANWB
Beeld | iStock

Margriet 31

Margriet 31 ligt in de winkel! Dit nummer staat vol inspiratie voor een heerlijk ontspannen vakantie in eigen land, maar ook: persoonlijke verhalen, de overgang, unieke natuurhuisjes en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant