Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Mooiste uitzichten van Europa

header-margriet.jpg

– Margriet in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo

Haal je loopschoenen maar uit het vet, want de regio Wildschönau is een van de wandelparadijzen van Oostenrijk. De paden lopen dwars door de Kitzbüheler Alpen (dus mooie uitzichten gegarandeerd!), en bij elk restaurant dat je tegenkomt, zijn speeltuinen voor de kinderen. Een prachtplek voor jong en oud.

Blogger Willemijn reisde met twee kleine kinderen af naar Wildschönau en had een fantastische tijdEn dus deelt ze maar wat graag haar tips voor een zomervakantie in deze prachtige regio. Tip: vraag bij aankomst in het hotel meteen om een toeristenpas, waarmee je bijvoorbeeld gratis toegang krijgt tot de kabelbanen, musea en zwembaden. Maar je kunt de pas ook gebruiken voor een leuke wandeling met een gids.

De berg op
De ruim 1100 meter hoge berg Schöneralm biedt genoeg vertier voor een dagje uit met het hele gezin. Begin je dag met een heerlijke Strudel in het restaurant aan de voet van de berg. Dat zullen de (klein)kinderen ook geweldig vinden, want de speeltuin bij het restaurant is zeker een bezoek waard. Vanaf het restaurant kun je alle kanten op wandelen: er zijn tientallen mooie paden met elk een prachtig uitzicht. Is wandelen iets te veel gevraagd? Je kunt ook een tocht maken met een treintje.

header Margriet

Rust & schnitzels
Het kleinste en hoogstgelegen dorpje in de regio is Thierbach, op 1180 meter hoogte. Op zoek naar rust? Dan ben je hier aan het goede adres, want het enige wat je er vindt, zijn een kerkje en enkele huizen. Vanuit hier kun je heerlijke wandeltochten maken of fietsen over de prachtige paden. Tip: de beste schnitzel kun je volgens de locals eten bij Gasthaus Sollererwirt.

Begin je dag met een heerlijke Strudel in het restaurant aan de voet van de berg

Mijn-avontuur
Nóg een leuke bezigheid in Thierbach: bezoek de oude Lehenlahn-zilvermijn. Het absolute hoogtepunt voor kinderen is de sprookjesachtige ‘Märchenberg’ in de mijn. Hier worden oude beroepen tot in detail uitgebeeld, er worden zelfs oorspronkelijke gereedschappen tentoongesteld!

Kunst & kerken
‘Die Wildschönau’ bestaat uit vier kerkdorpen: Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach. De bewoners van de afzonderlijke dorpen zijn erg trots op hun onafhankelijkheid, tradities en geschiedenis. Een glimp van die geschiedenis kun je bijvoorbeeld bekijken op de ‘Franziskusweg’. Dit is een wandelroute tussen Oberau en Niederau. Onderweg loop je langs de mooiste kunstwerken van beeldhouwer Hubert Flörl.

Rust vind je hier wel, in het dorp zijn alleen een kerkje en enkele huizen

Beeld: 2WMN.nl

Vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk is de perfecte vakantiebestemming voor het maken van gezamenlijke vakantieherinneringen. Het is een plek waar het hele gezin zich thuis voelt. In onze speciale reisrubriek, die we samen met het Oostenrijks Toeristenburo lanceren, volgen we 2WMN.nl, Travelvalley.nl, Moodkids.nl en Chickslovelittleones.com. Zij bezoeken uiteenlopende regio’s van Oostenrijk, om nog meer leuke tips te verzamelen. Hier kun je tips van alle regio’s vinden.

logo

Beeld: 2WMN.nl

Ook interessant