Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Waarom je beter niet via bekende boekingssites een hotelkamer kunt boeken

ontwerp-zonder-titel-2020-02-28t142959-993.jpg

Wanneer je een hotelkamer gaat boeken, ben je natuurlijk op zoek naar de goedkoopste optie. Nu lijkt het misschien slim om via bekende vergelijkingssites als Booking.com, Expedia.nl en Hotels.com te boeken, maar niets blijkt minder waar te zijn.

Volgens de Consumentenbond zijn hotelkamers op dit soort sites vaak duurder dan wanneer je op de site van het hotel zelf boekt.

Veel prijsverschillen ontdekt

De consumentenorganisatie vergeleek de prijzen van kamers van dertig hotels in Amsterdam, Groningen, Berlijn en Parijs. In totaal werden in 29 gevallen verschillen ontdekt: veertien keer had de kamer op de site van het hotel de goedkoopste prijs, acht keer had Expedia de goedkoopste kamer en in zeven gevallen was Booking.com of Hotels.com het voordeligst.

Lees ook: waarom je de handdoeken in een hotel beter níet opnieuw kunt gebruiken

Soms hoog verschil

Hoewel het in de meeste gevallen om een prijsverschil van enkele euro’s gaat, kunnen bij sommige hotels de verschillen aardig hoog oplopen. Zo kostte een kamer in een hotel in Amsterdam 178 euro per nacht op de eigen site, maar 217 euro per nacht bij Booking.com.

Tip van Consumentenbond

In principe mogen hotels zelf helemaal geen lagere prijzen hanteren, maar dit lijkt toch regelmatig te gebeuren. Volgens de Consumentenbond is het dan ook verstandig om meerdere sites te checken voor prijzen. Ook levert een account of abonnement op een nieuwsbrief van een hotel een lagere prijs op.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | NU.nl
Beeld | iStock

Ook interessant