Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Van je pensioen genieten in het buitenland? 11x dit zijn de beste landen

van-je-pensioen-genieten-in-het-buitenland-11x-de-beste-landen.jpg

Je hebt jarenlang hard gewerkt en dan is het ineens zover: je gaat met pensioen. Hoe ga je je tijd invullen? Iedereen heeft een andere voorkeur, maar één van de opties is naar het buitenland verhuizen. Genieten van een andere cultuur, een fijn klimaat en een prachtige omgeving tijdens je pensioen in het buitenland.

Misschien heb je er weleens over gedroomd of informatie over gezocht, maar vond je het nog een brug te ver. Laat dit dan een duwtje in de rug zijn om die droom écht serieus te nemen.

Pensioen in het buitenland

Er zijn namelijk ontzettend veel landen op onze aardbol waar het onwijs goed toeven is als je je pensioen in het buitenland wilt doorbrengen, zo blijkt uit de 2021 Annual Global Retirement Index van International Living. En na al dat harde werken is het tijd om te genieten.

In deze index staan de 25 beste landen om na je pensioen te gaan wonen, en wij noemen hier de top 11. Het zijn niet zomaar leuk gekozen landen, maar bestemmingen waarvan expats en inwoners zeggen dat het echt een goede plek is om te verblijven als je kiest voor een pensioen in het buitenland. De keuze voor deze landen is gemaakt met de volgende pijlers in het achterhoofd.

Van huisvesting tot kortingen

  • Huisvesting – hierbij is gekeken naar de prijzen van huizen in prettige wijken voor gepensioneerden, jaarlijkse belastingen, etc.
  • Verblijfsvergunning/VISA – hoe makkelijk je officieel inwoner kunt worden van dit land en of er bepaalde opties zijn voor gepensioneerden.
  • Zorg – een heel belangrijke als je in het buitenland van je oude dag geniet. Kwaliteit en prijs worden hierin meegenomen.
  • Klimaat – heb je behoefte aan meer zon of warmte? Deze landen zijn beoordeeld op onder meer regenval, temperatuur en luchtvochtigheid.
  • Prijzen – een land moet betaalbaar zijn om een goede plek te zijn om als pensionado te wonen. De experts hebben per land een maandelijks budget berekend waar van alles onder valt, van een biertje tot een bioscoopbezoek.

Lees ook:
Voor als het weer mag: dít zijn de vijf beste eilanden om te bezoeken in Europa

  • Ontwikkeling – dit gaat over de kwaliteit van allerlei zaken, zoals internetverbinding (om te videobellen met familie), elektriciteit, wegen en openbaar vervoer.
  • Overheid – in deze categorie wordt gekeken naar hoe het zit op het gebied van persoonlijke vrijheid, bureaucratie, stabiliteit en veiligheid.
  • Je thuis voelen – hoe makkelijk is het om mee te draaien in je nieuwe thuisland? Zijn er genoeg leuke dingen te doen?
  • Kansen – misschien heb je zin om tijdens je pensioen nog wat bij te klussen. Hoe is het in deze landen geregeld op het gebied van freelance werk en hoe staat het ervoor met de economie?
  • Kortingen – in sommige landen krijgen 65-plussers korting op allerlei dingen.

Beste landen voor je pensioen

Benieuwd waar je het best kunt genieten van je pensioen? Dit is de top 11:

1. Costa Rica

2. Panama

3. Mexico

4. Colombia

5. Portugal

6. Ecuador

7. Maleisië

8. Frankrijk

9. Malta

10. Vietnam

11. Spanje

Staat jouw favoriete land ertussen? Lees dan zeker meer over de keuze voor dit land. Ook de volledige top 25 bekijk je hier.

Bron | International Living
Beeld | Getty Images

Ook interessant