Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Autovakantie gepland? Juist nu is het dan heel belangrijk om eerst dít te doen

autovakantie-gepland-juist-nu-is-het-dan-heel-belangrijk-om-eerst-dit-te-doen.jpg

Veel mensen zien het niet zitten om nu in een overvol vliegtuig te stappen en kiezen daarom voor een autovakantie. Een logische afweging natuurlijk, maar volgens de ANWB en BOVAG is het wel belangrijk om dan eerst nog langs de garage te gaan voor een onderhoudsbeurt.

Veel auto’s hebben namelijk tijdens de coronacrisis langere tijd stilgestaan, waardoorde kans op een kapotte accu, misvormde banden of verontreinigde brandstof extra groot is.

Flinke gevolgen

“Je auto is gemaakt om er regelmatig mee te rijden,” zo legt een woordvoerder van de ANWB aan RTL Nieuws uit. Doe je dat niet, dan kan dat flinke gevolgen hebben. “Je auto kan best tegen een stootje, maar het kan geen kwaad om hem toch te laten nakijken na een periode van stilstand.”

“Stilstand is achteruitgang”

Brancheorganisatie BOVAG is het met de ANWB eens. “Stilstand is achteruitgang,” zo stelt een woordvoerder. “Het ligt er natuurlijk aan wat je auto gewend is te rijden. Maar het is logisch dat als je de afgelopen maanden weinig hebt gereden, er risico’s bestaan bij een ritje van 1500 kilometer.”

Lees ook: Vakantie buiten Europa zit er binnenkort waarschijnlijk tóch weer in

Vooral oppassen met oudere auto’s

Zo kun je te maken krijgen met een lege of zelfs kapotte accu, misvormde banden, verstopte leidingen en in sommige gevallen verontreinigde brandstof. “Zeker oudere voertuigen die altijd op 98-benzine reden en nu op E10, moeten opletten,” waarschuwt BOVAG. “Voor die auto’s geldt een kortere houdbaarheidsdatum op de kwaliteit van de brandstof.” Begin je autovakantie dus slim en ga voor een check eerst even langs de garage.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant