Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dit zijn de 5 leukste hotspots in Luxemburg stad

fles-wijn-houdbaarheid.jpg

Prachtige natuur, vestingstadjes en een heerlijke hoofdstad; op zo’n drie uur rijden van Nederland ligt Luxemburg. Margriets Anita Vlaar reisde af naar de hoofdstad en kwam terug met deze hotspots.

Margriet samen met Visit Luxembourg

1. Oberweis
“Deze patisserie is al 55 jaar een begrip in Luxemburg en je kunt hem gerust ‘de taartjeshemel’ noemen. Er staan zo veel prachtige gebakjes en taarten dat het heel lastig kiezen is. Mijn tip: bestel thee of koffie met wat taartjes om lekker te delen. Mijn favoriet is de dacquois met amandel, vanille en nougatine. Ze verkopen ook lekkere sandwiches om mee te nemen.”
16 Grand-Rue (oberweis.lu).

2. Vinoteca
“Ik drink zelf geen wijn, maar neem graag een mooie fles mee voor mijn moeder. Dat is prima gelukt in deze winkel met een bijzondere collectie wijnen uit 35 landen in allerlei prijsklassen. Negentig procent ervan is exclusief bij Vinoteca te koop.”
23 rue du Nord (vinoteca.lu).

3. Honey\Mustard
“Ik werd erg blij van de collectie van deze boetiek met Scandinavische merken voor zowel vrouwen als mannen, zoals Second Female, Filippa K en Tiger of Sweden. En ook de beautyproducten van het biologische merk L:A Bruket spraken me erg aan. Echt een fijne winkel met een eigen gezicht.”
11 rue du Marché-aux-Herbes (honeymustard.eu).

4. Mudam
“Een indrukwekkend museum ontworpen door de Chinese architect Ieoh Ming Pei, onder meer bekend van de glazen piramide van het Louvre. Het gebouw is net zo bijzonder als de regelmatig wisselende collecties. Het staat op de Kirchberg, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad.”
3 Park Dräi Eechelen (mudam.lu).

5. Restaurant Um Plateau
“In dit sfeervolle restaurant met supervriendelijke bediening staan verfijnde gerechten in kleine porties op de kaart, zodat je van alles kunt proeven. Ook voor een fijne cock- of mocktail kun je hier prima terecht. Ga bij mooi weer vooral op het terras zitten, want dat behoort tot de mooiste van de stad.”
6 Plateau Altmünster (umplateau.lu).

Klik hier voor meer leuke hotspots en informatie over de stad Luxemburg.

Ook interessant